VIRUS NA POHODU

S koronavirusom okužil 11 ljudi v treh državah

Britanec (54) je zaslovel kot superraznašalec koronavirusa.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Koronavirus je na pohodu in svetovna javnost vsakodnevno poroča o širjenju te nevarne bolezni. Obstajajo pa posamezniki, ki virus zgolj širijo, sami pa ne zbolijo. Britanski mediji so razkrili zgodbo 54-letnega Steva Walsha, ki se je na Kitajskem družil s prebivalcem Vuhana in virus prenesel še na 11 drugih ljudi. Sam ni imel nobenih simptomov okužbe. Zdravniki zatrjujejo, da je popolnoma mogoče, da virus prenašajo tudi ljudje, ki za virusom ne zbolijo, poroča 24sata. 



Zdravniki so obravnavali še nekaj takih primerov in prav tisti bolniki, ki simptomov nimajo, lahko okužijo znatno večje število ljudi, saj niso v karanteni in imajo stike z veliko večjim številom potencialnih bolnikov. Walsh sicer ni imel nobenih znakov, vendar se je vseeno testiral, saj je bil v stiku z enim od okuženih. Testi so pokazali, da je okužbo širil naprej. 

Število smrtnih žrtev novega koronavirusa covid-19 je na Kitajskem danes preseglo 1.100, število novopotrjenih primerov okužbe pa se je že drugi dan zapored zmanjšalo. Zunaj Kitajske so največjo skupino okužb zabeležili na križarki Diamond Princess na Japonskem, kjer so do danes virus potrdili že pri 174 ljudeh.

Preberite tudi: 
Korošci in Primorca na kužni ladji
Srhljiva napoved: s koronavirusom se bo okužilo 60 odstotkov svetovne populacije


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije