ZNOVA NAPETO MED RTV IN JANŠO

RTV sprašuje: Kaj sledi? Kri? Janša odgovarja: Grozili ste s smrtjo

Odnosi med prvakom SDS in nacionalko dosegajo vrelišče.
Fotografija: RTV Slovenija in Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo, Borut Živulovič, Reuters
Odpri galerijo
RTV Slovenija in Janez Janša. FOTO: Tomi Lombar, Delo, Borut Živulovič, Reuters

Po medijski noveli, ki je do začetka septembra v javni obravnavi in ki naj bi nacionalki odnesla del sredstev od naročnin, ter poročanju o petkovem dogajanju v Izoli, ko je med protesti moški verbalno napadel in tudi odrinil Ivana Galeta, ko je ta dajal intervju za RTV Slovenija, se je oglasila Manica Janežič Ambrožič, odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija.



Ambrožičeva je spregovorila o grožnjah in žalitvah, ki so jih deležni novinarji. »Groženj, žalitev in napadov je preveč za demokratično družbo. /.../ Neverjetno je, kaj vse je človek sposoben napisati v intimi svojega spletnega anonimnega profila ali pa na papir brez podpisa, še posebej, če ga je prej spodbudil žaljiv zapis politika na račun novinarke ali novinarja,« je dejala. Ob tem se je vprašala: »Kaj nas še čaka? Kri?«

Spomnimo, novinarki nacionalke Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek sta tožili prvaka SDS zaradi njegove oznake o prostitutkah.
 
Preberite tudi:
Razgreto ozračje na RTV Slovenija: čivkajočo tajnico so kaznovali

Nekaj ur kasneje se je oglasil premier Janša. »Grožnje s smrtjo so spet dobile domovinsko pravico v Sloveniji od dneva, ko je seja Programskega sveta RTV Slovenija potekala pod transparentom s smrtno grožnjo, v organizaciji 'novinark' javnega zavoda. Brez reakcije Manice Ambrožič ali drugih vodilnih,« je zapisal na twitterju ob fotografijah z omenjene seje programskega sveta in s petkovih kolesarskih protestov ter fotografijo križcev in rožnih vencev. Dodal je še ključnik krokodilje solze.
 
Preberite tudi:
Ravs na RTV: Rosvita Pesek odrezala kolegico

Sledil je odgovor RTV Slovenija: »Tovrstne objave, ki zavajajoče prikazujejo dogodke iz več let oddaljene preteklosti, so populistični manever zavajanja javnosti. Gre za premišljen proces, s pomočjo katerega naj bi večkrat ponovljena laž postala resnica. Vendar laž vedno ostane laž.«

Janša je nato RTV pozval, naj navedejo dejstva, ki zanikajo objavljene fotografije in »posnetke seje Programskega sveta RTV Slovenija, kjer ste grozili s smrtjo«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije