KORONAVIRUS

Prizori, ki vam bodo vzeli dih: koronavirus očistil Zemljo (FOTO)

Narava se prebuja in si bo nekoliko opomogla.
Fotografija: FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images

Koronavirus je ustavil sveti in v nekaterih turističnih mestih ne pomnijo take praznine. Udarec za turizem je zagotovo hud, si je pa ob tem opomogla narava. V Benetkah je voda v kanalih čista kot še nikoli. To sicer ne pomeni, da je morje manj onesnaženo, so za CNN pojasnili v uradu beneškega župana Luigija Brugnara, nedvomno pa gre za posledico upada turizma. »Voda je čistejša, ker je v kanalih občutno manj prometa, zaradi tega pa usedline ostanejo na dnu in ne kalijo vode,« so povedali.
FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

Tudi drugod po Italiji sicer poročajo o nenavadnih prizorih. V nekem mestu so v središču prebivalci zagledali divje svinje, race so našle novo domovanje v slavnem vodnjaku Trevi v Rimu, kamor turisti radi mečejo kovance, v pristanišču Cagliari pa so ob obali opazili delfina. 

Sorazmerno s širjenjem virusa satelitski posnetki kažejo dramatične upade onesnaženosti zraka nad območji, ki so v karanteni. Nasini posnetki kažejo, da se je letos na Kitajskem občutno znižala raven dušikovega dioksida. Znižanje sovpada z rekordno upočasnitvijo kitajskih tovarn, saj so številni proizvajalci vsaj začasno zaprli obrate, da bi tako omejili širjenje novega koronavirusa, poroča britanski BBC.
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije