Priložnost, da te kap: hiše na prodaj za 1 evro

Želijo si ustaviti izseljevanje v mesta. Novi lastnik se mora zavezati k prenovi.
Fotografija: Novi lastniki morajo nepremičnino prenoviti v treh letih. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Novi lastniki morajo nepremičnino prenoviti v treh letih. FOTO: Twitter

Vse več mladih vidi priložnost v mestih, a tudi življenje v majhnih krajih je lahko čarobno in perspektivno, zagotavlja župan Cinquefrondija. Ta je čedalje bolj zapuščen, prazne hiše pa propadajo, ogrožajo sosednje nepremičnine in kazijo podobo nekoč pravljičnega kalabrijskega mesteca, ki ga obdajajo kar dve morji in dva hriba, blizu teče bistra reka, plaže so nedaleč proč. Povrhu je del nacionalnega parka Aspromonte. Glede na zdajšnje razmere v svetu je nedvomno ključen tudi podatek, da niso imeli niti ene okužbe z novim koronavirusom.

Nič pologa

Kot poroča CNN, je ponudba v kraju, v katerem je antična Grčija pustila pomemben pečat, resnično mamljiva, kajti morebitnim kupcem ni treba odšteti še običajno zahtevanega pologa. Dejansko zadostujeta le en evro in zaveza, da bodo nepremičnino obnovili v treh letih. Takrat grozi kazen 20.000 evrov, a po dozdajšnji izkušnjah iz drugih mest župan pričakuje, da bodo odgovorni novi lastniki nepremičnin svoje domovanje uredili v letu ali največ dveh.

Hiške imajo majhno površino, zato prenove ne bodo velik finančni zalogaj, večinoma pa stojijo v zgodovinskem delu mesteca, ki ga krasi tudi staro mestno obzidje. Župan zgledno skrbi za skupne površine, tako je že obnovil številne ceste, parke, cerkve in trge, zdaj računa še na predane nove stanovalce, ki bodo Cinquefrondiju pomagali povrniti nekdanji čar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije