Predsednik ujet pri kršitvi, za kar se je opravičil

Avstrijski predsednik kršil ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.
Fotografija: Borut Pahor, Alexander van der Bellen in Kolinda Grabar Kitarović na delovnem sestanku v Vili Vipolže leta 2018. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Borut Pahor, Alexander van der Bellen in Kolinda Grabar Kitarović na delovnem sestanku v Vili Vipolže leta 2018. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen se je danes opravičil, potem ko ga je policija ujela, da je na vrtu ene od restavracij v središču Dunaja kršil ukrepe, sprejete za zajezitev novega koronavirusa. S soprogo je bil v restavraciji, ko bi ta že morala biti zaprta.

Priznal in se pokesal

Van der Bellen je za časnik Kronen Zeitung dogodek potrdil in se opravičil. Kot je dejal, sta s soprogo Doris Schmidauer prvič po začetku epidemije s prijateljema večerjala v eni od dunajskih restavracij. Nato so klepetali in pozabili na čas. »Resnično mi je žal. To je bila napaka.« Nekaj po polnoči, ko so policisti v restavracijo prišli preverit, ali spoštujejo policijsko uro, sta imela avstrijski predsednik in njegova soproga na mizi še vedno vsak svojo pijačo.

V Avstriji so bari in restavracije zaradi ukrepov, sprejetih za zajezitev novega koronavirusa, lahko odprti le do 23. ure, v nasprotnem primeru jih čaka visoka kazen. Ta lahko znaša tudi 30.000 evrov.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije