KORONAVIRUS

Posnetek Merklove, ki je postal pravi hit, še posebej med Američani (VIDEO)

V Španiji je število mrtvih preseglo 20.000.
Fotografija: Angela Merkel je bila, potem ko je zbolel njen zdravnik, tudi sama testirana na novi koronavirus. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Angela Merkel je bila, potem ko je zbolel njen zdravnik, tudi sama testirana na novi koronavirus. FOTO: Reuters

Govor nemške kanclerke Angele Merkel, v katerem v minuti in pol pojasni, kako se novi koronavirus širi in kako nevarno je lahko prehitro sproščanje ukrepov za njegovo širitev, je požel veliko zanimanja, še posebej med Američani, ki nasprotujejo politiki svojega predsednika Donalda Trumpa.

Merklova je pojasnila, kako pride do eksponentne rasti števila okuženih. Razložila je, koliko drugih ljudi lahko okuži ena oseb in da to naredi veliko razliko v tem, kako bo deloval zdravstveni sistem.
 
Preberite tudi:
Gasilec Merklovi »dol vrgel« slušalko: Ne me zaje*avat, delam
Srhljiva napoved Merklove, ob kateri je utihnila soba: do 70 odstotkov okuženih

​Ko so govor nemške kanclerke prevedli v angleščino, so številni Američani na spletu izrazili svoje ljubosumje. »Tako je videti, ko kompetentna oseba vodi državo,« je zapisal en komentator. »Ko si nenadoma ponosen, da si Nemec, in ne veš, kaj bi s tem ponosom. V primerjavi z mnogimi drugimi državami je to moj najljubši odgovor na krizo. Nisem velik ljubitelj Merklove, a mi je všeč njen odziv na to krizo,« je zapisal sonarodnjak Merklove.

Merklova, ki ima diplomo in doktorat iz kvantne kemije, je gotovo med najbolj kvalificiranimi svetovnimi voditelji v boju z virusom sars-cov-2. Nemčiji je, čeprav jo je virus hudo prizadel, uspelo hitro izravnati krivuljo in ima eno najmanjših smrtnosti na svetu. Kakšno smrtnost ima Slovenija in kako se primerjamo z drugimi državami, lahko preberete tukaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije