NEVERJETNO

Poslanec predlagal upokojenki, naj proda psa, da bi plačala položnice

Povzročil je zgražanje javnosti.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

Ukrajinski poslanec Jevgenij Bragar je tako razburil javnost, da je moral posredovati predsednik države Volodimir Zelenski.

Upokojenka iz vasi v osrednjem delu države Ljubov Koljuča je minuli petek v telefonskem klicu v televizijsko oddajo potožila, da so zneski na položnicah previsoki za njeno pokojnino, ki znaša 2000 hrivenj (72 evrov). 25-letni Bragar iz predsednikove stranke ji je predlagal, naj proda svojega 'čistokrvnega' psa, da bi lahko poravnala račune. Njegova izjava je ogorčila javnost, pa tudi njegove kolege, za še posebej bebavo pa se je izkazala, ko so ugotovili, da je 'čistokrvnež' pravzaprav mešanček Šarik, star 14 let in slep.

Poslanec se je opravičil

»Jevgenij Bragar, ti si idiot,« je na facebooku zapisal poslanec Geo Leros iz vladajoče stranke, ki se je na oblast povzpela z obljubo, da bo razbila stare elite in v politiko pripeljala nove obraze. Naduti poslanec se je na koncu le opravičil. »Sem nov v politiki in se še nisem naučil odgovarjati na kočljiva vprašanja,« je zapisal na facebooku. Prav tako je po telefonu poklical upokojenko, da bi se ji opravičil. »Oprostila sem mu, premlad je še,« je povedala.

Posredoval celo predsednik države

V zadevi je posredoval predsednik države Zelenski, ki je naložil vladi, naj po cinični izjavi poslanca prouči razmere. Njegova tiskovna predstavnica Julija Mendel je povedala, da so oblasti ugotovile, da je Ljubov za plin plačevala 10 evrov na mesec, ker prejema državno subvencijo, vendar ta prihaja na bančni račun njenega partnerja, česar pa menda ni vedela.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije