NISO JI VERJELI

Policija ima na vesti umor mlade Romunke

Alexandrino smrt bi lahko preprečili, so glasni protestniki. Najstnica je klicala na pomoč, a je sploh niso vzeli resno.
Fotografija: Policiji je navedla celo točno lokacijo, kje jo ugrabitelj zadržuje, a se niso odzvali.
Odpri galerijo
Policiji je navedla celo točno lokacijo, kje jo ugrabitelj zadržuje, a se niso odzvali.

BUKAREŠTA – Strahotni umor najstnice Alexandre Macesanu sesuva romunski politični vrh: po protestih, ki od absurdnega in tragičnega razpleta v prestolnici ne jenjajo, je že odstopil notranji minister Nicolae Moga.


Da bi bilo brutalni konec pogrešane 15-letnice mogoče preprečiti, je vsem pristojnim vpletenim postalo jasno takoj po razpletu bizarnega dogajanja. Alexandra je, spomnimo, minuli teden v sredo z avtostopom iz Caracala hotela domov v Dobrosloveni na jugu države, a je skrivnostno izginila, že v četrtek zjutraj pa je kar trikrat obupano klicala na policijo in sporočala, da je ugrabljena. Ne le to, možem postave je navedla še točno lokacijo, kje jo nasilnež zadržuje, toda na drugi strani linije njenih prošenj niso vzeli resno. Pozneje so jo našli mrtvo prav na kraju, kjer jih je moledovala za pomoč, njenega morilca, 65-letnega avtomehanika in taksista, pa aretirali. Priznal jim je še en umor, in sicer 18-letnice, ki so jo že dlje pogrešali, našli pa so tudi vreče zamrznjenega, domnevno človeškega mesa. Morilec je verjetno pokončal skupno tri dekleta, ki jih je prej posilil, zdaj ugotavljajo preiskovalci.

V Bukarešti žalujejo, protesti ne jenjajo. FOTOGRAFIJI: Reuters
V Bukarešti žalujejo, protesti ne jenjajo. FOTOGRAFIJI: Reuters
Ne le da policisti niso vzeli resno Alexandrinih klicev na pomoč, izneverili so se tudi morilčevi sosedi, ki je ob dekletovih krikih na pomoč prav tako klicala klic v sili, a brez uspeha. Izkazalo se je še, da so policisti, potem ko so le blagovolili obiskati kraj zločina, še tri ure čakali na nalog za hišno preiskavo, da so lahko vstopili in preiskali dom okrutnega morilca, čeprav čakanje v takšnem primeru ni bilo potrebno. Vse od razpleta krvave zgodbe v Bukarešti vztrajajo protestniki, ki izražajo skrajno nezadovoljstvo zaradi dela policije; odslovili so že generalnega direktorja policije in vodjo posebne službe za telekomunikacije, pa še tri komandirje postaj z območja, od koder prihaja morilec. Proti osmim policistom poteka preiskava zaradi malomarnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije