EVROPSKE VOLITVE

Poglejte, komu so bralci Slovenskih novic napovedali zmago

Objavljeno 24. maj 2019 19.15 | Posodobljeno 24. maj 2019 22.29 | Piše: T. V.

Naši bralci bi se množično udeležili volitev.

Volitve v Evropski parlament. FOTO: Jože Suhadolnik
LJUBLJANA – Preden bomo v nedeljo oddali svoj glas na evropskih volitvah, smo na Slovenskih novicah naše bralce v naši spletni anketi spraševali o volitvah.

Na vprašanje o tem, kateri dosežek vstopa v EU je največjih, jih je največ, to je 40 odstotkov, odgovorilo, da je to prevzem skupne valute evra. S 34 odstotki glasov sledijo odprte meje in konec carinskih kontrol. Vsak deseti se je odločil za to, da sta študij na tujih fakultetah in izmenjava študentov bolj enostavna, po šest odstotkov sodelujočih v anketi je odgovorilo, da je to dvig življenjskega standarda in konec roaminga, na zadnjem mestu s štirimi odstotki pa so infrastrukturni projekti v Sloveniji, ki jih je sofinancirala Evropska unija.

image
Anketa Slovenskih novic. FOTO: S. N.


Na vprašanje, ali se boste volitev sploh udeležili oziroma ste glasovali na predčasnih, je pritrdilno odgovorilo kar 62 odstoktov sodelujočih. Da se jim ne ljubi vzeti 15 minut za oddajo glasu, je priznalo 19 odstotkov vprašanih, enak odstotek pa ne bo glasoval, češ da za to nima objektivne možnosti.

image
Anketa Slovenskih novic. FOTO: S. N.


Sledilo je vprašanje o tem, katera lista vam je najbliže. Kar četrtina jih je kliknila na SDS+SLS, s 13 odstotki sledi LMŠ, z 12 odstotki SD ter z 11 odstotki SNS. Šest odstotkov jih je kliknilo na SAB, po trije na Desus in Levico, odstotek pa se je odločil za SMC. Za neparlamentarne stranke (DOM, Povežimo se, Dobra država, Zedinjena Slovenija ali Zeleni) se je odločilo 16 odstotkov sodelujočih.

image
Anketa Slovenskih novic. FOTO: S. N.
Deli s prijatelji