BANČNA NAPAKA

Po pomoti so jima nakazali 108 tisočakov, vse sta porabila

Ko ju je banka opozorila na napako, sta izklopila telefon. Denar, ki jima ni bil namenjen, sta že porabila.
Fotografija: Denar sta si prilastila, čeprav je očitno šlo za zmoto. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Denar sta si prilastila, čeprav je očitno šlo za zmoto. FOTO: Facebook

HARRISBURG – Naivno sta upala, da bosta lahko znesek mirno zatajila in zapravila, toda na banki so vendarle ugotovili svojo zmoto in zahtevali vračilo denarja. A tega sta žal že zapravila, sta pojasnila zakonca, prepričana, da ne smeta nositi odgovornosti za malomarnost banke.

Zaslon na bankomatu jima nikoli ni prikazoval več kakor tisočaka, toda Tiffany in Robert Williams iz Motournsvilla v ameriški zvezni državi Pensilvanija sta se nekega dne znašla sredi zgodbe, še najpodobnejše loterijski: njuno bančno stanje se je čez noč popravilo za več kakor sto tisočakov!

Ne da bi pomislila, da jima denar ne pripada in da gre za očitno zmoto, sta sklenila nepričakovano darežljivost banke dodobra izkoristiti in zapraviti kar največ. In to jima je 14 dni uspevalo. Najprej sta poravnala zaostale obveznosti in dolgove, potem pa je prišlo na vrsto razvajanje, čeprav še zdaj vztrajata, da sta s sredstvi pokrila le najnujnejše stroške. Tožilstva seveda nista prepričala, kajti med kupljenimi dobrinami so tudi terenski avtomobil, avtodom, prikolica in kar dva štirikolesnika!


Banka ju je že nekaj dni po (ne)srečnem nakazilu izsledila in opozorila, da morata sredstva vrniti, a sta vztrajala, da ne moreta nositi odgovornosti za malomarnost njihovih uslužbencev, sicer pa da sta denar že zapravila. Čez nekaj dni se nista več odzivala na telefonske klice, streznila sta se šele ob prihodu mož postave, ki so jima nadeli lisice.

Po plačilu varščine so ju izpustili, v kratkem pa se bosta morala zagovarjati na sodišču, a se vračilu zapravljenega zneska ne bosta mogla izogniti, verjetno jima ne uide niti zaporna kazen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije