REKORDER

Po naključju odkrili najstarejšega

Star naj bi bil kar 123 let.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Cariniki na letališču v Abu Dabiju niso mogli verjeti svojim očem, ko so pogledali v potni list potnika, ki je potoval iz Kolkate v Indiji v London z vmesnim postankom na letališču v Združenih arabskih emiratih.

V uradni potni listini namreč piše, da se je Swami Sivananda rodil 8. avgusta 1896 v mestu Behala v Indiji in je potemtakem s 123 leti najstarejši še živeči človek na svetu. Kot navajajo indijski mediji, naj bi Sivananda ostal brez staršev že pri šestih letih, nakar so ga sorodniki dali v rejo k nekemu hindujskemu guruju. Z njim je prepotoval vso Indijo. Možakar je videti precej mlajši, zato nekateri močno dvomijo, da je rojstni dan, ki je naveden v njegovem potnem listu, tudi pravi. Kot je Sivananda izjavil zalivskim časopisom, se mora za mladostni videz zahvaliti skromnosti, ki mu vlada vse življenje.

»Živim zelo disciplinirano in enostavno, jem tudi zelo enostavno hrano, zgolj kuhano brez olja in riža, jem zelenjavne juhe in omake in nekaj zelenih čilijev. Ne uživam mleka in sadja, ker je to zame luksuzna hrana. V otroštvu sem pogosto šel spat s praznim želodcem,« je izjavil domnevno najstarejši človek, ki se že tri leta trudi, da bi mu naziv priznali tudi pri Guinnessovi knjigi rekordov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije