NEPRIČAKOVANE POSLEDICE

Po Dorianu naplavlja kokain

Orkan, ki je opustošil Bahame, je na obale Floride naplavil drogo. To je prevzela policija in jo uničila, pričakujejo nove zavitke.
Fotografija: Orkan je na plaže naplavil mamila.
Odpri galerijo
Orkan je na plaže naplavil mamila.

ORLANDO – Dorian je prinesel celo sneg, se glasijo zbadljivke po družabnih omrežjih: strahotni orkan, ki je ubil najmanj trideset ljudi, uničil več tisoč domov in povzročil za predvidoma šest milijard evrov škode, je namreč na obale Floride poslal zanimivo pošiljko.

Nezakonito, kakopak, naključne mimoidoče so na dveh plažah namreč presenetili zavitki z belim prahom. V vsakem naj bi bilo za kilogram kokaina, pakete pa so naplavili visoki valovi, ki so posledica močnih vetrov s sunki do 185 kilometrov na uro. Po poročanju policije, ki je drogo prevzela in uničila, so na plaži Paradise Beach Park našli deset paketov, dobrih 30 kilometrov severneje pa so odkrili petnajst podobnih zavitkov, označenih z imenom Diamant.

Podobne vremenske pošiljke gre pričakovati še v prihodnjih dneh; Dorian, ki je v 48 urah povsem razdejal Bahame, je Floridi dokaj prizanesel, zdaj pa trepetajo v Južni in Severni Karolini. Čeprav je orkan že oslabel, ameriški meteorologi opozarjajo, da bodo vetrovi še vedno pihali s hitrostjo 150 kilometrov na uro, na nekaterih območjih ob obali obeh Karolin pa napovedujejo nevarne nevihte z obilnimi padavinami in dvometrske valove. Oblasti morebitne najditelje dvomljivih zavitkov opozarjajo, naj se jih ne dotikajo, saj bi jim lahko vsebina škodovala.
Floridi je prizanesel, zdaj sta na vrsti Karolini. FOTO: Reuters
Floridi je prizanesel, zdaj sta na vrsti Karolini. FOTO: Reuters

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije