ROMANCA

Po 75 letih spet srečal svojo veliko ljubezen

Američan se je med drugo svetovno vojno zaljubil v Francozinjo. Na obletnico izkrcanja v Normandiji sta si ponovno planila v objem.
Fotografija: Sreča je bila nepredstavljiva.
Odpri galerijo
Sreča je bila nepredstavljiva.

Ameriški vojak se je ponovno srečal z žensko iz Francije, v katero se je zaljubil med drugo svetovno vojno in je ni videl neverjetnih 75 let. Veteran K. T. Robbins nikakor ni mogel pozabiti dekleta, ki mu je leta 1944 ukradlo srce, medtem ko se je boril v Franciji.
Spoznala sta se leta 1944.
Spoznala sta se leta 1944.

Edini spomin na prelepo žensko je bila fotografija, ki jo je imel tri četrt stoletja vedno ob sebi. Ko sta se spoznala in zaljubila, je bil star 24 let, ona pa komaj 18. Danes je Robbins star 97 let, Jeannine Pierson pa šteje 92 pomladi. Oba sta bila vmes poročena.

Robbins se je vrnil v Francijo, da bi se udeležil slovesnosti ob obletnici izkrcanja v Normandiji. Jeannine je spoznal, ker mu je njena mama oprala uniformo. Nemudoma sta se zaljubila, a je moral po dveh mesecih zapustiti njeno vas. »Rekel sem ji, da se bom vrnil ponjo, a se to ni zgodilo,« se spominja Robbins. »Jokala sem, ko je odšel, bila sem zelo žalostna,« je dodala Jeannine. »Želim si, da se ne bi vrnil v Ameriko.«

Njuno srečanje je organizirala skupina francoskih novinarjev, potem ko jim je Robbins pokazal njeno fotografijo in razkril žalostno ljubezensko zgodbo. Prepričan je bil, da je medtem že umrla, a so jo izsledili le 40 kilometrov od vasi, v kateri sta se spoznala. Srečanje je potekalo v njenem domu za upokojence.

Skupaj sta bila nekaj ur, nato pa je moral na slovesnost. Povedal ji je, da jo je vedno ljubil, pokazal njuno sliko in se zaklel, da se bosta ponovno videla.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije