Pivo dostavljajo z droni

Irska pivnica prek drona ostaja v stiku s strankami. Da se ne bi pokvarilo, ga je nemška pivovarna podarila.
Fotografija: Dostavijo ga tudi po zraku. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Dostavijo ga tudi po zraku. FOTO: Guliver/Getty Images

Če je prijeten večer in je v zraku nad irskim Rathdrinaghom slišati brenčanje, najverjetneje niso čebele, ampak pivo. Pravzaprav brezpilotnik, ki prevaža nekaj steklenic piva, pa morda še vrečko čipsa. Običajno heineken, včasih bulmers, pojasni Avril McKeever, lastnica 152 let stare pivnice McKeever’s Bar & Lounge okoli 50 kilometrov severno od Dublina, kjer so ponujali pijačo, hrano in čenče, potem pa sta se zgodila epidemija in zaprtje, zato so se domislili zračne dostave.

Dron kroži po soseski, z vrvi pa bingljajo steklenice. Na ta način ostajajo v stiku s svojimi strankami, pravi McKeever, obenem gre tudi za boj za preživetje: ni še jasno, kdaj, če sploh, naj bi se bari, pivnice, kavarne odprli. Morda 10. avgusta, a zaradi strahu pred okužbo in obvezne distance lokali ne bodo pokali po šivih. Mark Grainger, lastnik dublinske pivnice Graingers Hanlons Corner, pivo pripelje na dom: vrčke, navadno guinnessa, pokrijejo s pokrovčki in postavijo v hladilno skrinjo, vozniki z rokavicami in maskami pa ga dostavijo. »Šest tednov že tako počenjamo, doslej še nismo imeli pritožbe. Če tega ne bi počeli, ne bi nič zaslužili.« Ob sobotnih večerih bi bilo v njegovi pivnici 300 ljudi, zdaj jih bo lahko največ 70, pa še ti med pregradami.


Podobno je drugod. Nemška pivovarna Willinger Brauhaus je razdelila na stotine litrov slastnega napitka, namenjenega hotelom in restavracijam, ki so zaprte zaradi epidemije. A namesto da bi pivo, ki ima rok trajanja le osem tednov, zavrgli, so 2600 litrov podarili, da se ne bi pokvarilo. Konec prejšnjega tedna se je pred pivovarno vila dolga vrsta ljudi, seveda dva metra vsaksebi in z masko na obrazu. Pivovarna upa, da jim bodo pivopivci radodarnost povrnili, ko bo epidemije konec. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije