SEVERNA KOREJA

Parada v komunističnem raju: pokazali medcelinske izstrelke (VIDEO)

V Severni Koreji so ob obletnici vladajoče partije pripravili veliko vojaško parado.
Fotografija: Velika parada v Severni Koreji. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Velika parada v Severni Koreji. FOTO: Zaslonski posnetek

Severna Koreja je danes organizirala ogromno vojaško parado, so sporočili iz Seula. Severnokorejska državna televizija je posnetek parade predvajala nekaj ur po dogodku. Na paradi ob 75. obletnici Delavske partije so prikazali najnovejše vojaške pridobitve.


Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je v govoru na paradi zatrdil, da se v državi doslej še nihče ni okužil z novim koronavirusom. Vsem po svetu, ki so se okužili z virusom, je zaželel dobro zdravje. »Želim dobro zdravje vsem ljudem po svetu, ki se bojujejo z boleznijo tega zlega virusa.«
 

75. obletnica Delavske partije


Parada je bila organizirana v okviru dogodkov ob 75. obletnici ustanovitve Delavske partije Severne Koreje, ki pa poteka v težkem letu za državo, saj se spopada s posledicami nedavnih neurij in dolgotrajnih sankcij. Pjongjang je pred osmimi meseci zaprl svoje meje, da bi se tako obranil pred izbruhom novega koronavirusa v državi. Doslej uradno še niso potrdili niti enega primera.



Tokrat na paradi niso dovolili tujih medijskih predstavnikov in tudi sicer je bilo le malo zunanjih opazovalcev, saj so številna veleposlaništva zaprla svoja vrata zaradi koronavirusnih omejitev. Rusko veleposlaništvo je še dodatno izdalo opozorilo tujim predstavnikom, naj se ne približujejo paradi ali jo skušajo fotografirati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije