OPA

Obljubljajo 150 evrov, Slovenci opozarjajo na napako

Dodatek naj bi bil izplačan 30. aprila.
Fotografija: Vlog za dodatek (še) ni možno izpolniti. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Vlog za dodatek (še) ni možno izpolniti. FOTO: Leon Vidic, Delo

Vlada je objavila, da je na spletnem portalu eUprava dostopna vloga za solidarnostni dodatek študentom v enkratnem izplačilu 150 evrov, a kaj ko povezava do vloge ne deluje. Na nedelujočo povezavo so vlado že opozorili številni Slovenci. »Vljudno prosimo za razumevanje, ker prihaja pri oddaji vloge do obremenitve sistema,« odgovarjajo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

V okviru prvega protikoronskega paketa zakonov za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa, ki so ga poslanci potrdili 2. aprila, bo študentom na voljo enkratni solidarnostni dodatek 150 evrov. Če ga bodo študenti želeli dobiti, pa morajo izpolniti vlogo, ki naj bi bila elektronsko na voljo danes.



Sporočilo, ki pričaka vse, ki kliknejo na povezavo do vloge. FOTO: S. N.
Sporočilo, ki pričaka vse, ki kliknejo na povezavo do vloge. FOTO: S. N.
Kaže pa, da imajo težave z vlogo, ki naj bi bila po nekaterih informacijah dostopna že včeraj. Roka za izpolnitev vloge ni, predvidoma pa naj bi bil solidarnostni dodatek izplačan 30. aprila.

»Pri vnosu morate poskrbeti za pravilnost in resničnost podatkov. Te bomo primerjali s podatki v eVŠ evidenci študentov in diplomantov ter v Centralni evidenci udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ), ki ju upravlja ministrstvo. Če bodo vaši podatki ustrezni in pravilni in boste upravičeni do izplačila dodatka, bomo nakazali znesek na posredovani transakcijski račun. Rok za oddajo obrazca ne zastara,« na MIZŠ opozarjajo študente.

MIZŠ bo enkratni dodatek izplačalo višje- in visokošolskim študentom, ki so v študijskem letu 2019/20 redni študenti javnoveljavnih študijskih programov v Sloveniji in imajo tukaj tudi stalno prebivališče. Odločitev je sprožila nemalo negodovanja, češ da so izpustili izredne študente, ki jih je kriza prav tako prizadela.Na ministrstvu so obljubili, da bo dodatek za izredne študente urejen v naslednjem paketu interventnih ukrepov, ki naj bi ga danes potrdila vlada.

Na ministrstvu so pripravili odgovore nanjapogostejša vprašanja, povezana z dodatkom:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije