STRELJANJE

Oblasti opozarjajo: Če ga srečate, se mu ne približujte

Strelca išče najmanj 700 pripadnikov varnostnih sil.
Fotografija: Po mestu mrgoli policistov. FOTO: Patrick Hertzog, AFP
Odpri galerijo
Po mestu mrgoli policistov. FOTO: Patrick Hertzog, AFP

STRASBOURG – Število smrtnih žrtev torkovega napada v francoskem Strasbourgu se je povzpelo na tri, potem ko je preminil eden od ranjenih, so danes sporočile lokalne oblasti. Med petimi huje ranjenimi je eden po navedbah tožilstva v Parizu možgansko mrtev. Napadalec je začel streljati v torek okoli 20. ure na eni osrednjih ulic v središču mesta blizu božičnega sejma. Še vedno je na begu, išče pa ga več kot 700 pripadnikov varnostnih sil.

Grožnja ostaja resna

Osumljeni Cherif C. FOTO: AFP
Osumljeni Cherif C. FOTO: AFP
Napadalca je policija identificirala kot 29-letnega francoskega državljana Cherifa C., rojenega v Strasbourgu. Ker ga še niso prijeli, francoske oblasti ljudi pozivajo k previdnosti, grožnja pa ostaja resna. Za napadalcem so francoske oblasti razpisale tiralico in na spletu objavile njegovo fotografijo z opozorilom: »Nevaren posameznik. Ne posredujte sami.« Policija išče tudi priče napada.

Lahko bi bil v Nemčiji

Ni znano, ali je napadalec še vedno v Franciji. Preiskovalci so domnevali, da bi lahko bil v bližnjem nemškem mestu Kehl, zato je tam danes potekala policijska operacija, a ga niso izsledili. Na meji med Francijo in Švico ter Nemčijo po napadu velja močno poostren nadzor. Policija natančno pregleduje vse pri vstopu v državo in izstopu iz nje. Po navedbah francoskega radia France3 Grand Est je za vstop v Nemčijo blizu Kehla dolga kolona, na meji je treba čakati okoli štiri ure.

V Strasbourgu je tradicionalni božični sejem, ki sicer v to alzaško prestolnico vsako leto privabi okoli dva milijona obiskovalcev, še vedno zaprt. Mesto je prav tako polno pripadnikov varnostnih sil.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije