NORIŠNICA

Neverjetni prizori iz prestolnice, tisoči bežijo pred popolno ustavitvijo življenja (VIDEO)

Kolone so bile dolge kar 700 kilometrov.
Fotografija: Prazne ulice Pariza. FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
Prazne ulice Pariza. FOTO: Christian Hartmann, Reuters

Nekaj ur prej, preden je v Franciji začela veljati druga popolna ustavitev javnega življenja na območju vse države, so iz prestolnice prihajali prizori neverjetne gneče na cestah. Na tisoče Parižanov je želelo izkoristiti še zadnje ure in mesto luči zamenjati za manj urbano okolje.
 
Kolone so bile v regiji Ile-de-France skupaj dolge okoli 700 kilometrov, enega najbolj dih jemajočih prizorov gneče pa je objavil dopisnik ameriške televizije ABC James Longman. Na posnetku je videti dolgo kačo avtomobilskih luči, ki so preplavile vse obvoznice, ki vodijo iz Pariza. Po poročanju francoskih medijev so številni meščani pariški zrak raje zamenjali za naravo, saj bi jim bilo zdaj življenje v Parizu tudi s psihološkega vidika težje. V gneči pa so bili verjetno tudi Parižani, ki so se vračali domov s šolskih počitnic.
 
Popolna ustavitev javnega življenja v Franciji bo trajala najmanj do 2. decembra. Vsi, ki bodo zapustili svoje domove, bodo morali imeti pri sebi dokumente, s katerimi bodo upravičevali svoj izhod. Upoštevanje ukrepov bo nadzorovala policija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije