Našemljena ploska junakom epidemije

Dveletna Eliza se preoblači v različne pomembne poklice. Bila je že medicinska sestra, kirurginja, prodajalka.
Fotografija: Elizina mama poskrbi, da so kostumi čim bolj realistični.
Odpri galerijo
Elizina mama poskrbi, da so kostumi čim bolj realistični.

Tako kot smo to počeli pri nas in še v številnih drugih državah po svetu, tudi v Veliki Britaniji z balkonov ploskajo zdravstvenim delavcem, ki se med epidemijo v prvih vrstah bojujejo z novim koronavirusom. Ploskanje poteka vsak četrtek, v njem pa sodeluje na sto tisoče Otočanov. Prav poseben pristop k dvigovanju morale vseh tistih, ki se noč in dan trudijo za zdravje Britancev, pa je na pobudo mame in babice ubrala dveletna Eliza Stonebank. Vsak četrtek se pridruži skupinskemu ploskanju v oblačilih enega od najbolj izpostavljenih poklicev v času epidemije. Ploskala je že preoblečena v medicinsko sestro, kirurginjo, zdravnico, reševalko in prodajalko v supermarketu. Njena mama Natalie je razkrila, da se ljubka malčica, ki je očarala sodržavljane, že odkar ve zase, rada preoblači v kostume in da v omenjeni akciji še kako uživa. Vsak teden komaj čaka, da pride na vrsto četrtek, saj ji je poleg zabavnega preoblačenja takrat dovoljeno še nekaj, česar sicer ne sme – ostane lahko pokonci tudi po svoji običajni uri za spanje in ploska skupaj s starejšimi sorojenci. »Navadno gre spat ob 7. uri zvečer, zato je navdušena, da lahko bedi dlje,« je medijem razkrila mama, ki se za hčerine kostume tudi sama zelo potrudi. Ko jo je preoblačila v prodajalko, je uporabila pulover Elizinega starejšega brata, osemletnega Oliverja, in ga popolnoma predelala, v lokalnem supermarketu pa so ji podarili priponko z imenom, da je bil videz malčice še bolj pristen. Pobudo za to nenavadno maškarado je sicer dala Elizina babica Sharon France, ki je po poklicu medicinska sestra. Prav od nje sta si Eliza in njena mama izposodili obleko, ki jo je deklica nosila prvič, ko je prišla ploskat preoblečena.

Opazovalci se ob izvirnih kostumih, ki jih nosi malčica, odlično zabavajo in komaj čakajo, da se pojavi v novem. »Prijatelji se smejijo, ker vsak teden s kostumom uskladiva tudi pentljice za lase,« je povedala dekličina mama.

Bolnišnica Royal Bolton, v kateri je zaposlena dekličina babica, je bila nad akcijo tako navdušena, da je posnetek malčice objavila na spletu, in nemudoma je postal pravi hit.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije