Namesto Evrovizije zasilna bolnišnica

Ahoy bo po novem gostil obolele, ne glasbenikov. V dvorani bodo negovali manj zahtevne bolnike.
Fotografija: Prizorišče se bo v prihodnjih 14 dneh prelevilo v bolnišnico.
Odpri galerijo
Prizorišče se bo v prihodnjih 14 dneh prelevilo v bolnišnico.

Številni evrovizijski tekmovalci so do zadnjega upali, da bodo lahko svoje glasbene mojstrovine predstavili svetu vsaj pred televizijskimi kamerami, če že ne pred razgretim občinstvom, a novi koronavirus je poteptal tudi njihove sanje. Naj jim bo v tolažbo novica, da se bo koncertna dvorana Ahoy, ki bi morala gostiti prestižno tekmovanje, prelevila v zasilno bolnišnico, v kateri bodo negovali obolele za boleznijo covid-19.

Novi koronavirus je odpihnil tudi Evrovizijo. FOTOGRAFIJI: Reuters
Novi koronavirus je odpihnil tudi Evrovizijo. FOTOGRAFIJI: Reuters
Kot pojasnjujejo, bi lahko v velikanskem prostoru, ki običajno gosti koncerte, športne dogodke in sejme, postavili kar 680 bolnišničnih postelj, prvih 88 bo s preostalo ustrezno zdravstveno opremo postavljenih že čez štirinajst dni, poročajo nizozemski mediji in poudarjajo, da v Ahoyu seveda ne bodo ležali tisti, ki potrebujejo nenehen zdravniški nadzor, temveč tisti, ki potrebujejo običajno nego. Tam bodo lahko ležali tudi oboleli za drugimi tegobami, a seveda ne takšnimi, ki bi potrebovale zahtevno zdravljenje.

Tako bodo razbremenili nekaj drugih bolnišnic, da se bodo lahko posvetile hospitalizaciji najhuje obolelih in seveda tistih, ki potrebujejo intenzivno nego, kakor v številnih drugih državah se namreč tudi na Nizozemskem bojijo, da v prihodnjih tednih ne bodo mogli oskrbeti vseh kritično obolelih.


Spopadajo se z vse več okuženimi, po zadnjem štetju je bilo potrjenih skoraj 12.000 primerov, število smrtnih žrtev pa se približuje tisočici.

Nizozemski politični vrh je trenutno na udaru kritik številnih članic EU, in sicer zaradi zadržanega odnosa do pomoči državam, po katerih novi koronavirus najbolj udriha.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije