TRAGEDIJA

Najprej sta mu umrla s korono okužena starša, zdaj še sestra: Nikogar več nimam

Njegove molitve niso bile uslišane. V enem mesecu je ostal brez staršev in sestre.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Dejan Javornik

»Edino, kar prosim boga, je, da mi pusti sestro, pa čeprav vzame mene. Nikomur ne želim take tragedije in bolečine. Samo njo naj reši,« so besede Ljubiše Rekića iz Paraćina. A njegova molitev ni bila uslišana. Po njegovih starših je bitko s koronavirusom v mesecu dni izgubila tudi njegova sestra, je oznanil prek facebooka.

Njegov oče Dragan (70) se je z virusom verjetno okužil med dializo. V bolnišnico je šel, saj bi mu morali zamenjati kateter, na koncu pa so ga zadržali. Nekaj dni po njegovi smrti je srce izdalo mamo Radmilo (72). Test na koronavirus je bil pozitiven tudi pri njej. Ljubiša je bil med vsem dogajanjem v domači izolaciji in nestrpno pričakoval novice o sestri, ki se je prav tako okužila s koronavirusom, zaradi česar je morala v bolnišnico. Bila je na respiratorju, vmes se je zdelo, da gre na bolje in so jo tudi že odklopili z naprave za predihavanje, na koncu pa je nesrečnica bitko izgubila. 

Malo pred tem je Ljubiša na glas razmišljal, kako bo sestri, ko ozdravi, sporočil hudo novico, da njunih staršev ni več na tem svetu. A prišlo je do zapletov, zaradi česar so jo morali ponovno priključiti na respirator, od tam pa vrnitve ni bilo več. V nedeljo ga je dosegla vest, da je sestra Ljiljana umrla. Ljubiša je ob tem na facebooku zapisal, da je zdaj na tem svetu ostal čisto sam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije