Najdražji Singapur, najcenejši Damask

V cenovnem vrhu so azijska mesta. Draga tudi Pariz in Zürich, London pada.
Fotografija: Tel Aviv vse bolj napreduje. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Tel Aviv vse bolj napreduje. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Singapur, Osaka in Hongkong so letos najdražja mesta na svetu, kaže nova študija organizacije The Economist Intelligence Unit, ki je obravnavala cene 160 izdelkov in storitev v 133 mestih po svetu, tudi hrane, oblačil, prevoza in stroškov bivanja.

Odločnemu azijskemu vodstvu sledi na četrtem mestu New York, peto mesto pa drži Evropa, delita si ga namreč Pariz in Zürich. Edino bližnjevzhodno mesto med deseterico, na sedmem, je Tel Aviv, ki se je lani pohvalil s cvetočim izvozom in pošteno okrepil izraelsko gospodarstvo. Na skupnem osmem mestu sta Los Angeles in Tokio, Švica pa je še z enim mestom, Ženevo, ujela deseterico. London, sicer favorit, zadnja leta drsi po lestvici navzdol, zdaj je že 23., sicer pa jih je od skupno 37 evropskih mest, zajetih v študijo, kar 31 doživelo padec v razvrstitvi. Tudi København je izpadel iz deseterice, v kateri je bil še lani, sta pa vzpon doživeli dve ruski mesti, Sankt Peterburg in Moskva, tudi ukrajinski Kijev je občutno napredoval. Zadovoljni so v ZDA, kjer so poleg New Yorka in Los Angelesa velik uspeh doživeli še Atlanta, Boston in San Francisco.
Danska prestolnica je letos izpadla iz deseterice.
Danska prestolnica je letos izpadla iz deseterice.

Najnižje cene so v sirski prestolnici Damask, zelo blizu so uzbekistansko glavno mesto Taškent, Almaty v Kazahstanu in argentinski Buenos Aires.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije