Na vlaku pozabil tri kilograme zlata, išče se lastnik

V Švici iščejo lastnika žlahtne kovine. Pet let ima, potem pripade državi.
Fotografija: Kandidatov za lastništvo je veliko. FOTO: Farakos/Getty Images
Odpri galerijo
Kandidatov za lastništvo je veliko. FOTO: Farakos/Getty Images

V Švici se je znova začel lov na zlato, točneje, išče se lastnik zlatih palic v vrednosti kar 170.000 evrov. In to že od oktobra lani, ko so zaklad našli na vlaku. Skupno trije kilogrami zlata so potovali na relaciji St. Gallen in Luzern, vse od takrat pa policija zaman išče bogatuna.

Veliko nadobudnih lastnikov

Skrivnostni zavoj je v praznem kupeju odkril eden od zaposlenih pri železnicah in odkritje vestno predal nadrejenim, ti pa policiji. Možje postave so s preiskavo kmalu zavrgli možnost, da bi bilo zlato ukradeno, kot kaže, je lastnik pošten, a vsekakor neodgovoren in malomaren, če mu ni mar za pozabljeno bogastvo. Je res tako nesramno bogat, da mu je vseeno za tri kilograme plemenite kovine? Je morda preminil, dediči pa ne vedo, da je zapuščina pokojnega v resnici še večja?
Skratka, dragoceni tovor je več mesecev čakal na varnem pri policiji, a lastnika ni bilo od nikoder; vmes jo je zagodel novi koronavirus, ki je marsikoga zaprl v karanteno in ohromil javno življenje, zdaj, ko tudi v Švici že lažje dihajo, pa se iskanje nadaljuje. Oblasti so objavile poziv v medijih, verjetno je odveč pripomniti, da se je oglasilo že veliko nadobudnih lastnikov, ki trdijo, da so premožni pozabljivci. Možje postave zdaj skrbno preverjajo njihovo identiteto in opozarjajo na kazen za morebitne prevarante. Če pravega lastnika ne najdejo v petih letih, bo za tri kilograme zlata bogatejša – država. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije