Na smučišču prepovedal alkohol in pregnal goste

Snega je dovolj, a smučišč v BiH sameva.
Fotografija: Marsikateri smučar se rad pogreje tudi s kakšno kapljico alkohola. Ob tem pa policija opozarja, da je smučanje pod vplivom alkohola prepovedano (simbolična fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Marsikateri smučar se rad pogreje tudi s kakšno kapljico alkohola. Ob tem pa policija opozarja, da je smučanje pod vplivom alkohola prepovedano (simbolična fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo

Medtem  ko obupani slovenski žičničarji zaradi pomanjkanja snega za pomoč prosijo vso državo, pa ima tudi med Slovenci znano smučišče Rostovo v BiH drugačne težave; smučarski center med Novim Travnikom in Bugojnom sredi sezone sameva. Smučarje je namreč pregnala odločitev novega lastnika smučišča, ki je v skladu z islamsko vero prepovedal točenje alkohola. Na smučišču niso organizirali niti novoletne zabave, potem ko so številni gosti odpovedali rezervacije.

Nov lastnik iz Katarja je smučarsko središče prevzel novembra. Smučarske proge so odprte, snega je dovolj, smučarjev pa od nikoder, se pritožujejo v smučarskem središču. Potem, ko so novico o prepovedi točenja alkohola objavili mediji v BiH, so na spletu sledile burne reakcije. »Naj gre v Katar in tam prepove alkohol,« je besnel eden izmed komentatorjev, drug pa je dodal: »V Ilidži (občina v kantonu Sarajevo, op. p.) vse piše v arabščini.« Je pa več smučarjev na Jahorini, kjer prepovedi točenja alkohola ni, je opozoril še eden izmed komentatorjev.

Smučarsko središče Rostovo so odprli leta 1984 za potrebe zimskih olimpijskih iger v Sarajevo. Središče leži na nadmorski višini 1160 metrov, v bližini pa je več izvirov termalno-mineralne vode. Do leta 2006 je bilo zaprto zaradi burnega dogajanja po razpadu Jugoslavije, nato pa so ga obnovili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije