IZGUBILI SO SE V PENI

Na Nizozemskem utonilo pet deskarjev

Dva pokojna deskarja so našli že včeraj, danes pa še tri.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters 
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters 

Med deskanjem na priljubljeni nizozemski plaži v Scheveningnu, predmestju Haaga, ki leži ob Severnem morju, je umrlo pet deskarjev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Peterica je bila v skupini deskarjev, ki so jo v ponedeljek zvečer na morju ob obali ujele neugodne vremenske razmere, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pomoč za nekatere prepozna

Po navedbah obalne straže se jih vsaj sedem z lastnimi močmi ni zmoglo vrniti do plaže in so jih morali reševati iz morja. Pomoč je v ponedeljek prišla prepozno za dva od njih. Tretjo osebo so hospitalizirali.

Iskanje, tudi s helikopterji in čolni, so nato ponoči ustavili in ga danes zjutraj nadaljevali. Danes so nato našli še trupla treh deskarjev, je sporočila policija.

Izginili v peni

Dva deskarja sta bila mednarodno izurjena reševalca in sta delala v Avstraliji, je za radio povedal predstavnik mestnih oblasti Pat Smith. Pojasnil je, da je bila za deskarje usodna morska pena, ki je nastala ob močnih sunkih vetra in močnih morskih tokovih. »Izginili so pod peno, ki je bila kot nekakšen plaz,« je povedal.

Na fotografijah s kraja nesreče je bilo videti helikopterje, ki so z lopaticami rotorja razprševali gosto plast pene na morju blizu vhoda v pristanišče v Scheveningnu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob nizozemski obali le redko prihaja do utopitev, a se med neurjem lahko razmere hitro poslabšajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije