TRAGIČNO

Mlada zdravnica izgubila bitko s koronavirusom

Umrla je po okužbi s korono po tem, ko je pomagala drugim covid pacientom.
Fotografija: Pokojna zdravnica je pomagala mnogim v borbi s covid-19. FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram
Odpri galerijo
Pokojna zdravnica je pomagala mnogim v borbi s covid-19. FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram

Zdravnica Adeline Fagan (28) iz Teksasa je umrla zaradi posledic novega koronavirusa, s katerim se je borila zadnja dva meseca. Julija so ji potrdili diagnozo in jo napotili v izolacijo, a se je njeno zdravstveno stanje le poslabševalo, pišejo tuji mediji.

Na respirator je bila vključena vse od 3. avgusta, prav tako so ji poskušali pomagati z raznimi zdravili in jo priključili na ECMO, a je po nekaj tednih boja bitko za življenje izgubila. Njena sestra Maureen je na spletni platformi GoFundme začela akcijo, v kateri je v imenu družine prosila za pomoč pri plačevanju stroškov zdravljenja.


 

 


Preberite tudi: Znova veliko število okuženih, to sporoča Jelko Kacin



Večer pred njeno smrtjo je medicinska sestra opazila, da je Adeline postala povsem neodzivna, dan pozneje so potrdili tudi možgansko krvavitev. Nevrokirurg je ocenil, da je možnost, da operacijo preživi, ena proti milijon, a še to z možnostjo hudih posledic.



Njena smrt je pretresla tudi bolnišnično osebje. Zdravnik je kasneje dejal, da je podobne zaplete že videl pri pacientih, ki so jih priključili na ECMO, zlasti pri tistih, ki so zaradi virusa imeli že močno oslabljen žilni sistem. 

»Zadnje minute njenega življenja smo preživeli z Adeline, se objemali, tešili in se še malo pogovarjali z njo. Nato je svet obstal. Če lahko naredite le eno stvar v življenju, bodite Adeline. Bodite strastni in pomagajte drugim, imejte nasmeh na obrazu, nasmeh v srcu ...« je sporočila njena sestra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije