OGORČENA JAVNOST

Ministrica odletela zaradi letala

Odstop samovoljne mehiške ministrice. Ker je zamudila, je letalo vrnila na terminal.
Fotografija: Zamudnica. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Zamudnica. FOTO: Twitter

CIUDAD DE MEXICO – Minuli petek zjutraj je mehiška ministrica za okolje Josefa González-Blanco zamudila na letalo. Zato je uporabila svojo politično moč in s tako imenovanim predsedniškim ukazom letalo družbe Aeromexico tik pred vzletom vrnila na terminal, da se je lahko vkrcala. Letalo bi moralo prvotno poleteti ob 9.30, vzletelo je ob 10.08.

Sopotniki so jo skrivoma fotografirali. FOTO: Twitter
Sopotniki so jo skrivoma fotografirali. FOTO: Twitter
To je razjezilo preostale potnike, ki so na spletu objavili njene fotografije. Ministrica se je odzvala in priznala, da vrnitve letala ni ukazal predsednik Andrés Manuel López Obrador, da torej ni šlo za predsedniški ukaz, temveč njeno odločitev. Gonzalez-Blancova je prevzela odgovornost in je v soboto zjutraj zaradi ogorčenja v javnosti že odstopila. Ko je decembra prevzela ministrstvo, se je med drugim zavezala, da bo za službene poti uporabljala redne polete, zato se je odrekla luksuznemu letalu 787 dreamliner, ki ga je uporabljal njen predhodnik; vredno je 270 milijonov evrov.

Odstop Gonzalez-Blancove je že drugi v kabinetu mehiške vlade v enem tednu. Minuli torek je odstopil Germán Martínez, vodja inštituta za socialno varnost, ker se ni strinjal s finančnimi rezi, ki jih je ukazal finančni minister.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije