KONČNO VESELJE

Medicinska sestra posvojila bolnico

Gisele se je rodila zadrogirani materi, ki je naredila križ čez njo. Več mesecev je ležala na intenzivni negi, tam pa osvojila Liz.
Fotografija: Gisele in Liz sta nerazdružljivi. VIR: Youtube
Odpri galerijo
Gisele in Liz sta nerazdružljivi. VIR: Youtube

Dolga leta je iskala ljubezen, hrepenela je po materinstvu. A čas je nebrzdano tekel, Liz Smith pa je nazadnje spoznala še, da jo je doletela neplodnost. In ko je začela razmišljati o posvojitvi, ji je usoda prinesla Gisele.

Več mesecev na intenzivni

Liz, glavna medicinska sestra na oddelku za intenzivno terapijo pediatrične klinike v Brightonu v ameriški zvezni državi Massachusetts, je na delovnem mestu spoznala žalostno zgodbo trimesečne dojenčice, zapuščene ob rojstvu. Njeni starši so namreč globoko zabredli v drogo, Gisele, ki je trpela hude posledice materinega zanemarjanja med nosečnostjo, so na intenzivni negi zdravili zaradi odvisnosti, podhranjenosti in težav z dihanjem. Kar pet mesecev je ležala na Lizinem oddelku, v vsem tem času je ni obiskal (niti po njej povprašal) prav nihče. Z deklico so se začeli ukvarjati socialni delavci, in ko je 45-letna Liz izvedela, da bodo za njo iskali rejnike, jo je doletelo spoznanje, da je otroček, za katerega je toliko časa vse dni skrbela predvsem ona, v resnici namenjen njej, navdušena pripoveduje izkušena medicinska sestra. Nemudoma se je uvrstila na seznam dekličinih morebitnih skrbnikov, in da bodo izbrali prav njo, tako rekoč ni bilo dvoma. »Ko sva nekega dne sedli skupaj v avto, poln otroške opreme, in se odpeljali domov, sem bila prepričana, da sanjam,« pripoveduje Liz. »Ko je ležala v bolnišnici, sem jo sama negovala in skrbela zanjo, tudi ob prostih dnevih sem jo obiskovala. Nisem se mogla ločiti od nje,« pripoveduje Liz, ki si je začela z Gisele 2017. ustvarjati novo življenje.

Takrat je postala dekličina rejnica, ob njeni skrbni negi je punčka okrevala in občutno napredovala. Gisele ima še vedno nekaj težav s prehranjevanjem, zato je nenehno pod budnim nadzorom zdravnikov in skrbne Liz, a njeno zdravje se iz dneva v dan izboljšuje. Zdaj je že zadovoljna malčica, ki obiskuje vrtec; njeni starši, ki se nikakor niso mogli izviti iz primeža droge, so jo občasno obiskovali, a nazadnje še to zanemarili, zato je Liz zaprosila za posvojitev. Pristojni organi so jo kaj hitro odobrili in medicinski sestri se je uresničila želja: postala je mati. »Njeni objemi, pogled v njenih očeh, ko se zapodi proti meni ... Ti trenutki me neznansko osrečujejo, zanje živim in se sploh ne spominjam več, kako je biti žalosten, negotov, potrt. Gisele je dala smisel mojemu življenju,« je presrečna Liz. 
Zdaj je zdrava in srečna malčica. VIR: Youtube
Zdaj je zdrava in srečna malčica. VIR: Youtube

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije