Medicinska sestra iz Italije si je vzela življenje

Bala se je, da bi okužila še koga.
Fotografija: V spomin. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V spomin. FOTO: Shutterstock

Italijanska medicinska sestra Daniela Trezzi (34) si je, ko je izvedela, da je okužena s koronavirusom, vzela življenje. Menda jo je skrbelo, da bi z virusom okužila še druge, sporočilo italijanske zveze medicinskih sester povzema Daily Mail.

Daniela je od začetka izbruha koronavirusa delala v bolnišnici v Lombardiji, kjer se je epidemija najbolj razširila. Kot so dejali, je bila pod hudim stresom, saj se je bala, da bi pri tem, ko bi nudila pomoč pacientom, na druge prenašala virus. 
Preberite tudi: Koronavirus v Sloveniji: umrlo že devet ljudi, rekordno povečanje okuženih
Zaposlena je bila na oddelku intenzivne nege v bolnišnici San Gerardo v Monici. Ko je dobila simptome okužbe s koronavirusom in je test okužbo potrdil, se je premaknila v samoizolacijo. Iz zveze medicinskih sester so sporočili, da Daniela ni osamljen primer in da se je podobna tragična zgodba zgodila pred tednom dni v Benetkah. »Vsakdo od nas si je izbral ta poklic, da bi pomagal drugim /.../ Smo medicinske sestre in razmere in stres, ki smo izpostavljene, je viden vsem,« so sporočili iz zveze.


Italija zaradi išče dodatne zdravstvene delavce


Italija, ki jo je pandemija koronavirusne bolezni hudo prizadela, išče dodatne zdravstvene delavce, ki bi vsaj nekoliko razbremenili izčrpane kolege. Še posebej jih potrebujejo v Lombardiji, kjer so število postelj na intenzivni negi nedavno povečali s 724 na 1600.
Preberite tudi: Virusu je treba napovedati vojno, samo karantene ne bodo dovolj
V Bergamo je medtem prispela skupina 1034 ruskih zdravnikov in medicinskih sester. Delali bodo v začasni bolnišnici, ki jo še postavljajo na tamkajšnjem sejmišču in naj bi začela delovati prihodnji teden.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije