STRAŠNO

Mama, ki je izgubila otroka, udarila po državi

Prizadelo jo je, kako ravnajo z navadnimi ljudmi.
Fotografija: Mamica z Nađo. FOTO: Pravda za Nađu, Justice for Nadja
Odpri galerijo
Mamica z Nađo. FOTO: Pravda za Nađu, Justice for Nadja

Se počutite kot drugorazredni državljani? Dragana Petrović, ki je nedavno izgubila otroka, se. Sploh, ko spremlja primer pevca Darka Lazića, ki se je pred tedni ponesrečil z avtom. Mediji so polni navedb o alkoholu in drogah, a uradnih podatkov o nesreči je bolj malo. Znane so le njegove poškodbe in podatki o razuzdanem življenju. Ena tistih, ki je glasno spregovorila o primeru in razburkala Srbijo, je Dragana. Ogorčena je, kako se ravna z njim in kako se je ravnalo z njeno Nađo, ko je bila na smrtni postelji.



Prevod njenega zapisa gre takole: 

»Recite, da sem hladna, da sem odvratna, in ne, niti najmanj se mi ne smili. Žal mi je mojega otroka, ki mu niso zagotovili nege, kot so jo njemu! Kako to, da ima lahko Darko na intenzivni negi obiske desetkrat dnevno? 40-letni moški, ki ni v smrtni nevarnosti in se zdravi brez zdravstvenega zavarovanja. Od mene ste zahtevali 5000 evrov avansa, ker zdravstvena knjižica ni bila potrjena.

Nađo sem lahko obiskovala samo enkrat dnevno, ko je umirala dvakrat dnevno. Otroka, ki je bil star dve leti, država!

Sram te bodi država! Zanj je bilo sklicanih več konzilijev v 15 dneh kot za Nađo v v treh mesecih. Nenehno novi strokovnjaki z vseh strani prihajajo za njegov kolk, ki ga je uničil, ker je vozil drogiran, medtem ko drugi, tudi mlajši, na tako operacijo čakajo tudi po pet let. Glej to fotografijo in naj te preganja, država bedna!
«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije