PRILJUBLJENA

Magična gora vabi častilce NLP

Tisoči obiščejo Argentino, da bi videli neznane leteče predmete. Leta 1986 je 12-letnik tam zagledal plovilo z rdečimi lučmi.
Fotografija: V Capilli del Monte, kjer so pred več kot 30 leti videli vesoljsko ladjo, temu v čast priredijo festival.
Odpri galerijo
V Capilli del Monte, kjer so pred več kot 30 leti videli vesoljsko ladjo, temu v čast priredijo festival.

Od 100.000 do 200.000 ljudi se vsako leto povzpne na goro Uritorco v Argentini, da bi videli zunajzemeljska bitja oziroma neznane leteče predmete (NLP). Kaj je tako posebnega na tem območju, kako je Uritorco, ki se je je že prijelo ime magična gora, postala najbolj zaželena destinacija med navdušenci za NLP in kaj promovira NLP-turizem v Južni Ameriki, pojasnjuje Luiz Mary Lopez, arhitektka iz Kolumbije in inštruktorica, ki je že 20 let direktorica Mednarodnega ufološkega centra (Centre Internaticonal de Ovnilogia – CIO) s sedežem v kraju Capilla de Monte.

Turisti, ki jih zanimajo zunajzemeljska bitja, radi gredo v Argentino. FOTO: AP
Turisti, ki jih zanimajo zunajzemeljska bitja, radi gredo v Argentino. FOTO: AP
Pisal se je 9. januar 1986, ko je 12-letni Gabriel Gomez skupaj z dvema starejšima ženskama videl neki predmet, opremljen z rdečimi lučmi. Naslednji dan si je skupaj s sorodniki ogledal kraj videnja in našel sledi: tla (zaplata, velika 10 krat 70 metrov) so bila ožgana. Vse od tedaj je mnogo argentinskih skupnosti prav ta dogodek uporabilo kot vabo, privlačno za turiste. Dogodek je celo sprožil sociološki pojav, povezan s krajem dogodka kot prav posebno turistično atrakcijo, ki so jo turistične agencije promovirale kot posebno zanimivo turistično nišo. Gre seveda za prav posebne turiste, ki jih privlačijo eksotične zadeve. »Ocenjujemo, da se je na Uritorco povzpelo od 100.000 do 200.000 ljudi, ki pričakujejo nekaj izjemnega,« pravi Lopezova. »Izvajamo kulturno izmenjavo s Kolumbijo, ki se tudi zanima za razvoj vrste turizma, povezanega z neznanimi letečimi predmeti,« še pravi. Dogodki pri kraju Capilla de Monte so bili torej sprožilec tovrstnega turizma.

​Skrivnostna svetloba

Pa je tam res mogoče videti neznane leteče predmete? Prav to je vprašanje, ki tja pripelje obiskovalca in ga motivira, da tam ostane. Tja ljudje prihajajo zato, ker je območje mednarodno znano, in zaradi znanstvenikov, ki so domnevna opažanja proučevali. Iščejo vse, kar je videti kot NLP, pa naj bodo to leteči krožniki ali celo tuje vesoljske ladje. Nekateri ob odhodu zatrjujejo, da so videli skrivnostno svetlobo ali imeli posebno doživetje, začutili daleč naokoli znano posebno energijo gore. ​Geografsko gledano se obiskovalci znajdejo v gorskem kraju sredi Sierra del Uritorco, ki ima na tem področju nekaj najvišjih vrhov. Okolje je podobno puščavi, topografija in rastlinstvo pa imata posebne karakteristike, tudi podnebje je nekaj posebnega. Ljudje to doživljajo in začutijo. Zaradi tega ob odhodu čutijo in občutijo drugače. Mimogrede, prav tam že več let prirejajo festival, ki je priljubljen med ljudmi z vsega sveta, ki se zanimajo za zunajzemeljska bitja.

Na fotografiji, ki jo drži Lopezova, je 12-letni Gabriel Gomez v pesek narisal, kakšen je bil predmet, ki ga je videl.
Na fotografiji, ki jo drži Lopezova, je 12-letni Gabriel Gomez v pesek narisal, kakšen je bil predmet, ki ga je videl.
Znano je tudi dejstvo, da je bila zelena celina, Južna Amerika, zmeraj bogata s primeri opazovanj NLP in tudi z njimi povezanimi skrivnostnimi bitji. Ravno tako je tudi znano, da je kar veliko držav Južne Amerike imelo in še ima posebne komisije, ki se ukvarjajo s pojavi NLP. In seveda se pri njih taka opažanja še vedno dogajajo. Skrivnost je tako še vedno tam zunaj … 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije