Ledeno kraljestvo ob jezeru Erie (FOTO)

Vreme je pokazalo čarobno moč. Prebivalci kraja ob jezeru v primežu ledu.
Fotografija: Videti je pravljično, a za stanovalce je nadvse strašljivo. FOTOGRAFIJI: YouTube
Odpri galerijo
Videti je pravljično, a za stanovalce je nadvse strašljivo. FOTOGRAFIJI: YouTube

Na prvi pogled je videti pravljično, resnično ozadje pa je vse prej kot idilično, če ni kar strašljivo. Nenavaden pojav je doletel kraj Hamburg pri Buffalu v ameriški zvezni državi New York, kjer se je narava, milo rečeno, poigrala s tamkajšnjimi prebivalci. Točneje, njihovimi hišami in dvorišči, ki jih je spremenila v ledeno deželo.
 

Kriv je močan veter


Videti je kot ledeno kraljestvo, ki ga je s posebnimi močmi zamrznila Elza, toda narava ni potrebovala čarobne paličice. Močan veter, ki je nepretrgano pihal kar 48 ur, je namreč ustvaril velike valove na jezeru Erie in vrtinčil sneg okoli hiš. Kapljice vode so priletele na breg, tam pa zamrznile in celo vas preobrazile v gromozansko ledeno svečo.


»V moji hiši je povsem temno. Morda je vse skupaj videti čarobno, a ni niti najmanj prijeten občutek bivati v hiši, ki je obdana z ledom,« je povedal eden od zaskrbljenih stanovalcev, nekoliko olajšan, da se led počasi topi. A to bo trajalo kar dolgo, ledena masa na strehah pa v mnogih vzbuja nelagodje in strah, da se bo konstrukcija vdala pod težo beline. Ponekod je snežno-ledene gmote tudi za meter, po dvoriščih je tako rekoč nemogoče in zelo nevarno hoditi, saj je podlaga spolzka in nestabilna.


Zaskrbljeni stanovalci, ki so konec tedna preživeli ujeti v ledenem kraljestvu, srčno upajo, da jim bo na pomoč priskočila država, sploh ko bo treba odpravljati posledice nenavadnega vremenskega pojava. Ta sicer ni tako redek, z njim se pogosteje spopadajo prebivalci krajev ob jezeru Ontario. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije