DAN MLADOSTI

Kumrovec: Josipa Broza Tita častilo največ ljudi do zdaj 

Objavljeno 25. maj 2019 17.29 | Posodobljeno 25. maj 2019 20.20 | Piše: M. U.

Obiskovalci so prišli z vseh koncev Hrvaške, pa tudi iz Slovenije in BiH.

Praznovanje dneve mladosti FOTO: Youtube
KUMROVEC – Na letošnji 15. proslavi Dan mladosti – radosti v Kumrovcu se je zbralo več kot 10.000 ljudi, kar je največ doslej, so ocenili organizatorji iz Zveze društev Josip Broz Tito.Na shodu je prepovedano izpostavljanje jugoslovanskih zastav in uniform nekdanje JLA, a ne tudi komunističnih simbolov, poročajo hrvaški mediji.

V Titovem rojstnem mestu Kumrovcu že vrsto let obeležujejo 25. maj, rojstni dan nekdanjega jugoslovanskega voditelja, ki je v nekdanji Jugoslaviji veljal za dan mladosti. Organizatorji na letošnji prireditvi pričakujejo približno 15.000 obiskovalcev, kar bo najmnožičnejša proslava doslej.Obiskovalci so prišli z vseh koncev Hrvaške, pa tudi iz Slovenije in BiH, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani. Kot dodaja, gre večinoma za starejše. Med drugim so predstavnike poslala antifašistična združenja iz držav nekdanje Jugoslavije, v Kumrovec pa so prišli tudi nekateri udeleženci partizanskega gibanja iz druge svetovne vojne.
image
Tito FOTO:

Z zvočnika pred Titovo rojstno hiše so zvenele partizanske in jugoslovanske pesmi. Med ljudmi se je sprehajal igralec v razpoznavni Titovi svetlomodri maršalski uniformi, ki je kadil cigaro in se fotografiral z navdušenimi turisti.

V Kumrovcu je bilo videti simbole iz nekdanje Jugoslavije, kot so pionirske kape in rutice. Nekateri so imeli tudi majice s Titovo podobo.

 
Deli s prijatelji