TRUPLA

Kopičijo se deli človeških teles

Podjetje za uničevanje bioloških odpadkov izgubilo koncesijo. Zdaj že odpuščeni uslužbenci zaradi smradu zavračali delo.
Fotografija: Človeški deli se kopičijo.
Odpri galerijo
Človeški deli se kopičijo.

BENTON – Veliko Britanijo pretresa škandal zaradi kopičenja delov človeških teles. V prostorih podjetja Healthcare Environmental Services' (HES) v Bentonu so polni hladilniki človeških glav, teles, rok in nog, ki so postali odpadki, potem ko so se na njih učili kirurgi v mestni bolnišnici.

Človeški deli se kopičijo.
Človeški deli se kopičijo.

Poleg tega je v prostorih vse polno kužnega materiala, od nevarnih zdravil za zdravljenje rakavih obolenj do igel, vse skupaj pa je vrženo na kup kot navadne smeti. Kopičijo se zaradi tega, ker je HES izgubil pogodbo z angleško in škotsko nacionalno zdravstveno organizacijo.

Eden izmed uslužbencev HES je nedavno kupe fotografiral in posredoval javnosti. Deli teles so po propadu HES že začeli privabljati mrčes, saj je veliko bioloških odpadkov spravljenih tudi v kesonih na dvorišču propadlega podjetja.


»Vonj je postal neznosen. Zavračali smo delo, ker nismo več mogli prenašati smradu,« je povedal eden izmed uslužbencev. »Odpadki pa so še kar prihajali in se kopičili. Podjetje je prejelo denar, da jih odstrani, pa tega ni naredilo.« Približno 400 uslužbencev HSE iz vse države je bilo 27. decembra odpuščenih, številnim dolguje za več tisoč evrov neizplačanih plač. Podjetju zdaj grozi kriminalna preiskava, saj so imeli že lani v skladišču v Normantonu 350 ton bioloških odpadkov, smeli pa jih imeti samo 70 ton. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije