ATRAKCIJA

Kopanje med oblaki

Nova atrakcija v 55. nadstropju luksuznega hotela. Bazen v slogu Jamesa Bonda.
Fotografija: Razgled bo na vse strani neba. FOTO: Compass Pool
Odpri galerijo
Razgled bo na vse strani neba. FOTO: Compass Pool

Ljubitelji bazenov, luksuza in impresivnega razgleda, ki se ne bojijo višine, si že manejo roke; ko bo v Londonu dokončan projekt Infinity London, bi se jim lahko uresničile najbolj drzne sanje. Na vrhu hotelske stolpnice, visoke kar 55 nadstropij, bo namreč prozoren bazen, iz katerega se bo v vse smeri neba odpiral pogled na glavno mesto Združenega kraljestva. Prekrival bo celotno streho.

Tla in stene bodo prozorni. FOTO: Compass Pool
Tla in stene bodo prozorni. FOTO: Compass Pool
»Soočali smo se z zares velikimi tehničnimi izzivi, eden največjih je bil, kako priti v bazen,« je dejal Alex Kemsley, oblikovalec in tehnični direktor družbe Compass Pool, zaslužen za edinstveni futuristični videz projekta. »V običajnih okoliščinah bi zadostovale navadne lestve, a teh na zunanji strani stavbe nismo hoteli, saj bi pokvarile videz, poleg tega pa nihče noče, da bi 600.000 litrov vode curljalo po zgradbi,« je dejal. »Rešitev temelji na vratih podmornice v kombinaciji z rotirajočim se spiralnim stopniščem, ki se dvigne iz tal bazena, kadar hoče kdo vanj ali iz njega, v slogu Jamesa Bonda,« je pojasnil.

Nad njim bo le nebo. FOTO: Compass Pool
Nad njim bo le nebo. FOTO: Compass Pool
Osnovni material bo lita akrilna plastika, pri kateri se svetloba lomi pod podobnim kotom kot v vodi – bazen bo tako videti, kot bi bil brez sten, kopalci pa bodo imeli občutek, da lebdijo v vodi, in to nad eno najbolj obiskanih prestolnic na svetu. Ker bo kar 220 metrov visoko, bo nad njim samo nebo, okoli njega pa globoko brezno, nad čemer vsi kajpak ne bodo navdušeni. »Bazen zagotovo ni za tiste, ki se bojijo odprtih prostorov,« je prepričan Kemsley.


Vgrajen bo imel vetrometer, povezan bo z računalniškim sistemom, ki bo upravljal celotno zgradbo in ki bo spremljal temperaturo vode ter nadzoroval, da se ta iz bazena ne bo razlivala čez rob na ulico. Vodo bodo ogrevali s presežkom toplote, dobljene s klimatizacijo sob.


No, kje bo stal luksuzni petzvezdični hotel s čudovitim bazenom na vrhu, še ni znano. Projektanti še niso podpisali pogodbe s partnerji in izvajalci, načrtovanje sicer že poteka, gradnja pa naj bi se začela prihodnje leto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije