MASKA

Kanadski premier našemljen v Aladina

Leta 2001 si je nadel turban in se rjavo obarval. Politični nasprotniki so ga razglasili za rasista.
Fotografija: Leta 2001 se je napravil v Aladina, zdaj se opravičuje za rasistično potezo.
Odpri galerijo
Leta 2001 se je napravil v Aladina, zdaj se opravičuje za rasistično potezo.

OTTAWA – Premier je nepolna štiri leta, a mora kot oseba na najvišjem položaju v svoji državi odgovarjati tudi za grehe iz preteklosti. Kot kaže, si je Justin Trudeau leta 2001 privoščil nedopustno potezo, ko se je med zabavo na šoli West Point Grey Academy v Vancouvru našemil v Aladina, za večjo prepričljivost pa si je obraz in roke prekril z rjavo barvo.
...
...

In ne le takrat, še nekaj let prej si je domnevni rasistični škandal privoščil v srednji šoli na tekmovanju talentov, kanadski premier, ki se mu izteka prvi mandat in trepeta, ali bo izvoljen še v drugo, pa se je za nedopustno ravnanje opravičil. A pred skoraj dvema desetletjema, ko je s turbanom na glavi poziral kot Aladin, se ob njegovo podobo ni obregnil nihče, ne nazadnje se je v temno napravil za zabavo na temo arabskih noči.

»Takrat se mi ni zdelo, da je fotografija rasistična, zdaj pa vem, da je. Tega ne bi smel storiti. Zelo mi je žal,« je zdaj skrušen Trudeau, po katerem pa politični nasprotniki kljub opravičilu še naprej neprizanesljivo udrihajo.
Konec prihodnjega meseca bodo v Kanadi parlamentarne volitve, in čeprav premier uživa izjemno podporo, ga vse bolj ogroža konservativni kandidat Andrew Scheer.


Ta je dodobra izčrpal zdajšnji škandal o nekorektnosti in domnevni rasistični potezi ter poudaril, da je Trudeau pokazal slabo sposobnost presoje in pomanjkanje integritete, jezna je tudi voditeljica zelenih Elizabeth May, nakopal pa si je tudi srd Nacionalnega sveta kanadskih muslimanov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije