Mama Klaudija je spet odšla: šest otrok je ostalo samih

Socialna služba je otrokom le našla novo namestitev.
Fotografija: Otroci so živeli v hiši, ki je bila zapuščena. FOTO: Milena Zupanič
Odpri galerijo
Otroci so živeli v hiši, ki je bila zapuščena. FOTO: Milena Zupanič

Klaudija M., mama šestih otrok, katerih žalostna zgodba je ganila tudi številne Slovence, je po poročanju Kurirja začasno ostala brez starševskih pravic.

Njenih šest otrok je do danes živelo v bedi. Lačni, sami in zapuščeni so bili v Novem Kozjaku, potem ko sta jih zapustila tako mama kot oče. Otroci, stari od tri do 15 let, morajo zase skrbeti sami, najstarejši Stevan je opravljal fizična dela, da je nahranil šest lačnih ust. Otroke so zdaj premestili v otroški dom v Sremski Mitrovici, kjer živijo otroci brez staršev ali skrbnikov. Tam so jim dodelili posebno hišo, da so lahko skupaj.
 
Preberite tudi:
Šest otrok živi popolnoma samih: oče v zaporu, mama jih je zapustila

Do preobrata v kruti usodi otrok je prišlo po tem, ko je njihova mama najprej javno zatrdila, da jih nikoli ni in ne bo zapustila, a so nato spet ostali sami. Za to so izvedeli zaposleni centra za socialno delo ter šli preverit, ali res kdo skrbi za otroke. Ti sicer niso bili lačni le zato, ker so jim ljudje iz celotne Srbije pošiljali in prinašali hrano, a bili so sami.

Potem ko je zgodba šesterice otrok prišla v javnost, je mama za medije zatrdila, da otroci niso bili nikoli lačni, da se je morda zgodilo kakšen dan ali dva, da so bili sami, ter poudarila, da ne bo dovolila, da ji vzamejo otroke.

»Takoj ko so odšle kamere (ko so mediji poročali o žalostni usodi otrok, op. p.), je odšla tudi ona. Otroci so bili ponoči ponovno sami v hiši. Kar je lahko, je od tistega, kar so jim prinesli ljudje, odnesla s seboj,« je za Kurir povedal eden od sosedov.

Ko so pristojni ugotovili, da mame ponovno ni, so ukrepali in otrokom zagotovili namestitev v centru za otroke.

Nesrečne otroke je mama zapustila in odšla z drugim moškim, oče pa je v zaporu. Sami so živeli v hiši, ki je zapuščena, v mrzlih dneh jim ni nudila veliko zaščite. Otroci so povedali, da jih je mama kdaj obiskala za konec tedna, sicer pa so bili prepuščeni sami sebi. Kadar so dobili socialno pomoč, so si lahko privoščili kruh, mleko in nekaj mesa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije