GROZA

Jolanka, ki jo je ropar zvezal in ukradel 200 evrov, je umrla

V torek oropana ženica iz Beznovcev, ki je po ropu bosa v mrazu tekla po pomoč, je danes umrla v murskosoboški bolnišnici. Bodo roparju naprtili še kakšno hujše kaznivo dejanje?
 
Fotografija: FOTO: O. B.
Odpri galerijo
FOTO: O. B.

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota še vedno iščejo neznanca, ki je ropal na Goričkem. V torek, 14. januarja, so bili obveščeni o ropu v stanovanjsko hišo v Beznovcih v občini Puconci. Neznanec je prišel v hišo in starejšo žensko, ki je bila sama, zvezal ter si prilastil njen denar. Ob tem je bila ženska tudi poškodovana. Pobegnil je s temnejšim vozilom, policisti pa so izdelali fotorobot storilca. »Policisti za neznanim storilcem zbiramo obvestila. Prilagamo sliko fotorobota in pozivamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o kaznivem dejanju, da pokličejo na policijsko intervencijsko številko 113 oz. na anonimni telefon policije 080 1200,« je v četrtek sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Žal pa nesrečna ženica, 86-letna Jolanka Fujs, ne bo dočakala, da bi prijeli osumljenca. Lahko pa se zgodi, odvisno, kaj bo pokazala obdukcija, da bodo storilcu, če ga bodo odkrili, pripisali še kakšno dodatno kaznivo dejanje. Jolanka je danes zjutraj v Splošni bolnišnici Murska Sobota preminila. V sredo zjutraj je doživela srčni infarkt, zdravniki pa so po besedah svojcev skoraj povsem prepričani, da je bil posledica stresnega dogodka, saj prej ni imela srčnih težav.

Bosa stekla po pomoč

Ženici se je po ropu nekako uspelo izviti iz primeža spalne srajce, s katero jo je storilec zvezal, in v mrazu je bosa stekla po pomoč do prvih sosedov, ti pa so poklicali policijo. Od srede naprej, ko je doživela infarkt, je bila v bolnišnični oskrbi, zbolela pa je še za pljučnico.

Uradne informacije o ropu skope

Ropar je po dejanju pobegnil v temnejšem avtomobilu, pri čemer pa je bil opažen. Neki voznik se je ravno tedaj pripeljal mimo, tako da se roparju najverjetneje ne obeta nič dobrega. Takoj po obvestilu o ropu so vse razpoložljive policijske patrulje na terenu začele iskanje, žal pa neuspešno, čeprav so celo postavile več cestnih blokad po širšem območju Pomurja.

FOTO: Radar Pomurja
FOTO: Radar Pomurja
Uradne informacije o ropu so resda skope, kar je zaradi poteka preiskave tudi razumljivo, toda v javnosti so se pojavile nekatere srhljive podrobnosti. Ropar je nasilno vstopil v stanovanjsko hišo, nato pa ženico podrl na tla in jo zvezal s spalno srajco, da se ni mogla premikati. V hiši se je mudil vsaj 20 minut, v tem času pa je preiskal vse prostore, pretaknil sleherni predal in celo pometal vzmetnice iz postelj. Domnevno je našel in ukradel le nekaj več kot 200 evrov. Roparja je opazila najmanj ena priča, ki je policijskim preiskovalcem nato pomagala izdelati fotorobot, menda pa je pustil še nekaj sledi. Zdaj ko je žrtev umrla, bo tudi sam gotovo še bolj nemirno spal ...
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije