PREVARA

Oglasil se je lastnik hrvaške vile, s katero so nategnili turiste

Ko so prišli tja, kjer bi morala stati, je ni bilo.
Fotografija: Oglaševana vila, ki pa stoji na Braču. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Oglaševana vila, ki pa stoji na Braču. FOTO: Zaslonski posnetek

SUPETAR – Se spomnite prevare z vilo na hrvaškem Hvaru, o kateri smo poročali? 10 turistov jo je najelo za več kot 6000 evrov, ko pa so prišli tja, kjer bi morala stati, so tam našli le bagre in tovornjake. Več o tem preberite v prispevku Za vilo na Hvaru 6420 evrov, ko so prišli tja, pa je sploh ni bilo?!.

Zdaj se je oglasil pravi lastnik vile, piše se Vuić, in povedal, da vila s fotografij obstaja, ampak na Braču, ne na Hvaru. Imenuje se Villa Martelina, cena nočitve v njej za osem oseb se giblje od 490 in 900 evrov, odvisno od termina najema. Je pa lastnik prevarani skupini francoskih turistov pripravljen zastonj nuditi dve nočitvi v vili s fotografij na strani booking.com, ki so jo rezervirali, pa se je izkazalo, da so to ukradene fotografije njegove nepremičnine.

Vuić jedejal: »To je zelo slaba reklama za Hrvaško, a jaz nisem nič kriv. Sem pošten najemodajalec, ki plača vse predpisane davke. Vsi smo bili prevarani, ampak vse na Hrvaškem le ni tako slabo,« je povedal za Jutarnji list. Razkril je še, da je fotografije Ville Felipe, kot je bila poimenovana na booking.com, sicer Ville Martelino, našel tudi na drugih portalih za iskanje počitniških nastanitev.

Oglaševana vila, ki pa stoji na Braču. FOTO: Zaslonski posnetek
Oglaševana vila, ki pa stoji na Braču. FOTO: Zaslonski posnetek
»To običajno berete na internetu o ljudeh, ki jih ne poznate. Nikoli pa ne pričakujete, da bi se to lahko zgodilo vam,« je presenečen Vuić, ki svojo vilo sicer oddaja prek nepremičninskih agencij. Da je njegova vila predmet internetne prevare, so ga obvestili prijatelji, ker je bil takrat na potovanju.

Sporni oglas je že umaknjen. Z booking.com so za Jutarnji list povedali, da jim je žal in da so prevaranim turistom že povrnili denar, plačali prevoz na novo lokacijo in v znak dobre volje ponudili dodatno darilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije