KORONAVIRUS

Izpoved Davida, ki se je okužil na ladji groze: zaradi njegove starosti se mu slabo piše, a vendar ...

Britanska žrtev koronavirusa na križarki Diamond Princess je danes razkrila, kako je biti okužen s smrtonosnim virusom.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

David Abel (74), ki se je pred dnevi zavzemal za evakuacijo 74 britanskih državljanov, ujetih na ladji Diamond Princess, je z ženo Sally zbolel za koronavirusom, a obenem zatrdil, da sta na najboljšem mestu za zdravljenje, potem ko so ju odpeljali z ladje v eno izmed japonskih bolnišnic.

Par iz Northamptonshira bo jutri zvečer zamudil evakuacijski let za britanske potnike z ladje.Virus predstavlja poročenemu paru veliko grožnjo zaradi njune starosti in dejstva, da je Abel sladkorni bolnik, piše britanski Daily Mail.

Abel je v objavi na facebooku opisal, kako se bori proti virusu: »V čudovito bolnišnico smo prispeli pred nekaj urami. Zunaj bolnišnice sem se počutil nekoliko čudno in skoraj omedlel. Vse pore v mojem telesu so se odprle in odpeljali so me na vozičku v tukajšnjo sobo. Sledil je popoln zdravstveni pregled in zdaj vemo, kaj se dogaja.«





Abel, ki je od milijarderja Richarda Bransona celo zahteval, naj Britance evakuira, preden ga je ujel virus, je razkril, da jima bodo z ženo jutri naredili rentgenske preiskave in urinske preiskave. A ob tem je dodal: »Oba sva na najboljšem mestu! Vedo, kaj počnejo, in naši dve medicinski sestri sta prečudoviti.Wi-Fi mi ne bo deloval, zato bo to nekaj časa zadnja komunikacija. Se vidimo.« 


V nadaljnjih objavah je razkril, da par razmišlja o vseh Britancih, ki jutri letijo v Združeno kraljestvo, in dodal, da je nemogoče pošiljati ali prejemati e-pošto ter da ne more komunicirati  z britanskim veleposlaništvom niti z družino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije