KARANTENA

Italija: že tretja smrt, okuženih več kot 150 ljudi

Objavljeno 23. februar 2020 19.07 | Posodobljeno 23. februar 2020 21.27 | Piše: STA, M. U.

Največ okuženih je v deželi Lombardija, sledi Benečija.

V Italiji je okuženih 150 ljudi. FOTO: Reuters
Koronavirus je v Italiji zahteval tretjo smrtno žrtev. Umrla je bolnica, ki se je zdravila na onkološkem oddelku v mestu Crema v deželi Lombardija. Število okužb v Lombardiji je medtem preseglo 110, v celotni Italiji pa je okuženih okoli 150 ljudi, poroča italijanski spletni portal Sky TG24.

Največ okuženih je v deželi Lombardija, in sicer 112. Od 53 ljudi, ki so v bolnišnici v Lombardiji, jih je 17 na intenzivni negi.

Po številu okužb sledi dežela Benečija, kjer so zabeležili najmanj 25 primerov. O primerih okužb poročajo še iz dežel Emilija - Romanja, Piemont in Lacij.

Preberite šeZaradi virusa odpovedali beneški karneval, zaprte tudi šole (FOTO) 

Italijanska vlada je v soboto zvečer odredila izolacijo desetih mest v Lombardiji, kjer živi 50.000 ljudi, ter mesteca Vo blizu Padove v Benečiji s približno tri tisoč prebivalci. V teh dveh deželah so tamkajšnje oblasti v prizadevanjih za zajezitev širjenja virusa že v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve.

Šole in univerze bodo v teh dveh deželah ter Emiliji - Romanji in Piemontu ostale zaprte še ves prihodnji teden. V deželi Trentinsko - Zgornje Poadižje pa bodo zaprte do srede.
Deli s prijatelji