Infektolog: Koronavirus bi lahko ubil od 100 do 200 tisoč Američanov

Število smrtnih primerov se je v Ameriki podvojilo v samo treh dneh.
Fotografija: Vodja ameriškega nacionalnega inštituta je opozoril, da se bo bo z novim konoravirusom verjetno okužilo na milijone Američanov.(fotografija je simbolična). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Vodja ameriškega nacionalnega inštituta je opozoril, da se bo bo z novim konoravirusom verjetno okužilo na milijone Američanov.(fotografija je simbolična). FOTO: Reuters

Število žrtev novega koronovirusa v ZDA je v soboto preseglo 2000, kažejo podatki Univerze Johnsa Hopkinsa. Število smrtnih primerov se je podvojilo v samo treh dneh. V ZDA so do sobote potrdili več kot 124.000 okužb.

Vodja nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni pri nacionalnem inštitutu za zdravje Anthony Fauci je danes opozoril, da bi lahko koronavirusna bolezen 19 v ZDA zahtevala več kot 100.000 žrtev. »Glede na to, kaj vidimo danes, bi rekel med 100.000 in 200.000,« je dejal za CNN. Prav tako napoveduje, da se bo z novim konoravirusom verjetno okužilo na milijone Američanov. Opozoril je še, da so zmogljivosti testiranja v ZDA šibke.

Žarišče izbruha je New York, kjer so do sobote potrdili 53.000 primerov. V tem mestu je bolezen, ki jo povzroča novi koronavirus, zahtevala 672 življenj (po vsej državi 2190).

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto razmišljal o uvedbi karantene za New York in dele okoliških zveznih držav, vendar si je nato premislil. »Karantena ni potrebna,« je sporočil na twitterju. Namesto tega je po posvetovanjih s pristojnimi v Beli hiši ter guvernerji zveznih držav New York, New Jersey in Connecticut predlagal stroge omejitve potovanj. Prebivalce teh treh zveznih držav so tako pozvali, naj se 14 dni izogibajo nenujnih potovanj. Priporočilo ne velja za uslužbence kritičnih infrastrukturnih panog, kot so prevozništvo, zdravstvo, finančne storitve in oskrba s hrano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije