PREDSEDNIŠKE VOLITVE

Incident na volišču, moški napadel Milanovića (VIDEO)

Ko mu je zagrozil s policijo, se je jezni mož umiril.
Fotografija: Ko je Milanović zapuščal volišče, se je začelo. FOTO: Facebook, 24sata
Odpri galerijo
Ko je Milanović zapuščal volišče, se je začelo. FOTO: Facebook, 24sata

Na Hrvaškem na več kot 6400 voliščih danes poteka odločilni krog na sedmih predsedniških volitvah od osamosvojitve. V tesni volilni tekmi moči merita predsednica države in kandidatka HDZ Kolinda Grabar-Kitarović ter nekdanji premier in kandidat SDP Zoran Milanović. Ta je svoj glas na volitvah oddal okoli 10.30, a mu to ni uspelo storiti brez zapletov. Ko je zapuščal volišče in se je pripravljal, da bo dal izjavo za medije, ga je prestregel neki srboritež, ki je nekdanjega premierja ozmerjal z lažnivcem in komunjaro (komunistom, op. p.).

Milanović mu je podal roko, a je moški to zavrnil. »Predsednici nisi dal roke, meni pa bi jo dal. Kaj bo meni vaša roka?« je vpil, nato pa odšel volit. Milanović je prepričan, da je bil ta incident zrežiran, dejal pa je tudi, da bo poklical policijo. 


Po poročanju hrvaških medijev gre za najbolj nepredvidljive predsedniške volitve v novejši zgodovini Hrvaške. Odločali bi lahko glasovi Hrvatov v tujini, ki so večinoma na strani kandidatke HDZ. V prid Grabar-Kitarovićevi naj bi šlo tudi dejstvo, da so številni Hrvati na smučanju v tujini, med njimi pa po ocenah prevladujejo podporniki leve sredine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije