DOBIVA PODOBO

Ikea v Ljubljani dobila značilni stolp (FOTO)

Pred epidemijo je bilo odprtje predvideno za jesen.
Fotografija: Trgovina Ikee v Ljubljani je dobila značilni rumeno-modri stolp. FOTO: Floriana Scalia, Vladislav Necić, Ikea
Odpri galerijo
Trgovina Ikee v Ljubljani je dobila značilni rumeno-modri stolp. FOTO: Floriana Scalia, Vladislav Necić, Ikea

Epidemija novega koronavirusa po naših podatkih utegne prestaviti odprtje Ikee v Ljubljani, a to ni povsem ustavilo švedskega velikana pri gradnji trgovine v BTC. Danes je trgovina dobila značilni rumeno-modri stolp, ki je visok 48 metrov, z velikimi črkami Ikea na vrhu.

Težko pričakovana trgovina naj bi svoja vrata odprla jeseni, a nam tega niso mogli potrditi. »Datum odprtja še ni znan. Takoj ko bomo imeli točen datum, ga bomo z veseljem potrdili in sporočili javnosti,« so nam odgovorili s sedeža družbe Ikea SEE v Beogradu na vprašanje, ali držijo govorice, da utegne koronakriza prestaviti odprtje, predvideno nekje do oktobra. Dodali so, da je njihova absolutna prioriteta zagotoviti varnost in zdravje zaposlenih ter obiskovalcev.

Ikeine trgovine običajno zgradijo v 12 mesecih. Ikea v Ljubljani naj bi zaposlila 300 ljudi. Obiskovalcem bodo ponujali 9.500 izdelkov in dodatkov za notranjo opremo, na voljo bo tudi restavracija, ki bo sprejela 450 ljudi. Ponujali bodo mešanico značilne švedske hrane in tradicionalnih slovenskih jedi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije