FOTOGRAFIJE

Hude obtožbe: Strmoglavljeno letalo je prevara (VIDEO)

Na spletnih omrežjih so se pojavile teorije zarote.
Fotografija: Pretresljivi prizori s kraja letalske nesreče. FOTO:  Reuters
Odpri galerijo
Pretresljivi prizori s kraja letalske nesreče. FOTO:  Reuters

Ukrajinsko potniško letalo boeing 737, ki je v sredo strmoglavilo v Iranu, v nesreči pa je umrlo vseh 176 ljudi na krovu, še vedno buri duhove. Na spletu so se namreč pojavile fotografije, ki naj bi bile posnete v bližini mesta strmoglavljenja, na njih pa so po trditvah nekaterih vidni ostanki rakete. Te bi lahko po njihovem mnenju povzročile tragedijo, scenarij o tehnični okvari pa so označili za veliko prevaro.

Ameriški mediji poročajo, da je ukrajinsko letalo pomotoma sestrelil iran. Ukrajinske oblasti pa sporočile, da preučujejo štiri možne vzroke nesreče, med drugim tudi možnost, da je letalo zadela raketa.


V bližini mesta strmoglavljenja naj bi našli ostanke rakete. FOTO: Twitter
V bližini mesta strmoglavljenja naj bi našli ostanke rakete. FOTO: Twitter

Iranske oblasti sicer trdijo, da je do letalske nesreče prišlo zaradi tehničnih težav. Sporočili so tudi, da so našli obe črni skrinjici letala, da pa ju ne bodo izročili Američanom niti ameriškemu Boeingu, ki je letalo proizvedel. Prav dejstvo, da Iran ne želi izročiti črnih skrinjic, pri delu javnosti vzbuja še dodaten dvom o uradnem pojasnilu Irana. Ukrajinsko veleposlaništvo v Iranu, ki je sprva kot vzrok navedlo odpoved motorja in izključilo terorizem, je to navedbo kmalu po objavi umaknilo. 

Letalo se je vračalo na letališče

Dva dni po letalski nesreči je ukrajinska organizacija za civilno letalstvo sporočila nekatere podrobnosti nesreče. Letalo, ki je po vzletu z letališča letelo proti zahodu, se je zaradi težave obrnilo desno in je bilo v trenutku strmoglavljenja na poti nazaj na letališče.
 

Preberite tudi: V Iranu strmoglavilo letalo s 180 ljudmi: Ni možnosti, da bi našli preživele (FOTO in VIDEO)


 


»Letalo je izginilo z radarskih zaslonov v trenutku, ko je doseglo 2400 metrov višine. Pilot po radijski zvezi ni poslal nobenega sporočila o nenavadnih okoliščinah,« so sporočili o prvih ugotovitvah preiskave in dodali, da je bilo po navedbah očividcev pred strmoglavljenjem na letalu opaziti ogenj.


Iranska organizacija za civilno letalstvo je sporočila, da je zaslišala priče na tleh in na krovu drugega potniškega letala, ki je v času nesreče letelo nad ukrajinskim boeingom.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije