Hrvati sporočajo: Slovenci, dobrodošli! Prečkanje meje kmalu hitrejše

Naši južni sosedi se intenzivno pripravljajo na turistično sezono.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Hrvaški minister za turizem Gari Capelli je javnosti predstavil načrt za odprtje poletne turistične sezone, ki predvideva, da bodo do konca maja potovanja v njihovo državo olajšana za Slovenijo, Avstrijo, Madžarsko, Češko in Slovaško, junija pa za Nemčijo, Poljsko in druge države, ki imajo podobno stabilno epidemiološko situacijo. Hrvaški turistični sektor je razkril tudi načrt odprtja turističnih objektov in priporočila za potovanje turistov na Hrvaško, poroča 24sata.

Načrt predvideva, da se bodo do konca maja odprli vsi kampi v Istri, Kvarnerju in Dalmaciji in nekateri hoteli, junija pa se pričakuje popolno odprtje večine hotelov in drugih turističnih nastanitev.

Turistična aplikacija za hitrejše prečkanje meje

Hrvaške meje so odprte za prihod turistov. Ob prihodu morajo turisti imeti potrdilo o nastanitvi, na meji pa dobijo navodila za varno bivanje v njihovi državi. V izdelavi je tudi turistična aplikacija, ki bo gostom omogočila najavo prihoda, na ta način pa bo prehod meje hitrejši. »Hrvaška ima sijajno epidemiološko situacijo,« je med drugim poudaril direktor hrvaške turistične zveze Veljko Ostojić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije