OBSODBA

Hrvaški žigolo spet obsojen zaradi Slovenk

Samooklicani prvi oficir dolge plovbe je v hrvaškem časopisu dejal, da ljubi Slovenke, ki jim posoja denar, nato pa je bil na sodišču že petič obsojen zaradi goljufije.
Fotografija: Na sodišču v Radovljici 2015. in v Novi Gorici 2018. je imel isto srajco. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Na sodišču v Radovljici 2015. in v Novi Gorici 2018. je imel isto srajco. FOTO: Boštjan Fon

POREČ, NOVA GORICA – Emilio Velicio je bil nekoč prvi oficir na ladjah dolge plovbe in ima temu primerno, seveda nemško penzijo, hiše v Hamburgu, španski Marbelli in še stanovanje v Pataji na Tajskem ter vikend na Hrvaškem.

Enver Velić je bil po drugi strani pomožni ladijski kuhar, ki danes živi v hiši pokojne žene v Novi vasi pri Poreču. Omenjena Emilio in Enver oziroma bolje rečeno Emilio ali Enver, gre namreč za eno in isto osebo, pa je po sodiščih v Kranju, Radovljici, Kopru in istrskem Pazinu moral minuli teden sesti še na klop novogoriškega sodišča.

Spet pogojna

Sprva je menil, da se mu v nekoč njemu tako ljubi Sloveniji ne bo treba prikazati. Izmikal se je, dokler mu sodno pisanje ni dopovedalo, da ga bodo iz lepe njihove s silo izročili v deželo. Moral je skloniti glavo, priti na našo stran, tu pa je bil znova spoznan za krivega. Drugič zapored se je izvlekel s pogojno kaznijo, v vseh izgubljenih sodnih primerih, tako pravdnih kot kazenskih, pa mora odtujeni znesek poplačati s pripadajočimi obrestmi. Čaka ga še prihod na ljubljansko sodišče, datum nove obravnave bo znan kmalu. Razlog? Kot vsakič: goljufija.

Pred tremi leti je pred sodiščem v Radovljici vpil in kazal, da mu Slovenci lahko poližemo jajca. FOTO: Boštjan Fon
Pred tremi leti je pred sodiščem v Radovljici vpil in kazal, da mu Slovenci lahko poližemo jajca. FOTO: Boštjan Fon

Javnosti smo Velićevo delovanje odkrili natančno pred petimi leti na straneh Slovenskih novic. »Ponuja različne oblike sodelovanja, mene je denimo nagovarjal, da bi skupaj kupila stanovanje v Kopru, in ob tem povedal, da bo kmalu iz naslova nekega zavarovanja dobil odškodnino. K sreči sem z neko previdnostjo, ne vem, od kod se je vzela, vse skupaj zavrnila.

Pozneje sem izvedela, da so ženske zanj zmetale na desetine tisočev evrov. Italijanka, ki živi tik čez mejo blizu Trsta, je prodala gostinski lokal in mu dala ves denar. Ena od žrtev je prodala svoje stanovanje, šla je živet k njemu v hišo. Po nekaj dnevih jo je vrgel na cesto,« smo slišali od ene izmed njegovih žrtev, ki ga je kmalu po tistem prijavila organom pregona.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije