Hrvaška težko nadzira situacijo, med okuženimi tudi nevesta in njeni svati

Kacin: Če bo šla Hrvaška na rdeči seznam, se to ne bo zgodilo čez noč.
Fotografija: V Splitu vlada strah pred okužbo, ki se je začela širiti na poroki. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
V Splitu vlada strah pred okužbo, ki se je začela širiti na poroki. FOTO: Marko Feist

V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem opravili 866 testov na novi koronavirus, prisotnost katerega so potrdili pri 52 osebah. Čeprav je število okužb na Hrvaškem v zadnjih 14 dnevih na 100 tisoč prebivalcev doseglo številko 20, pa naša južna soseda še vedno ostaja na t. i. rumenem seznam. Če bo slovenska vlada Hrvaško uvrstili na rdeči seznam, se to ne bo zgodilo čez noč in da bodo slovenski turisti na Hrvaškem pravočasno obveščeni, je povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. V pogovoru na TV Slovenija je dodal, da Hrvaška težko nadzira situacijo, saj se vsak dan pojavljajo nova žarišča. izrazil je pričakovanje, da bo število okužb na Hrvaškem še naprej naraščalo.

Manj testov kot v Sloveniji

Na Hrvaškem je trenutno aktivnih 930 primerov, v Sloveniji pa 205 primerov. Smrtnih žrtev v zadnjem dnevu zaradi covid-19 na Hrvaškem niso imeli, številka tako ostaja pri 113, je pa 89 oseb na zdravljenju v bolnišnicah, od tega je pet pacientov na respiratorjih. Do danes so na Hrvaškem, ki ima še enkrat več prebivalcev kot Slovenija, trenutno pa se tam nahajajo tudi številni turisti, opravili 86.860, pri nas pa 108.228 testov na novi koronavirus.
 
Preberite tudi:

Strokovna skupina predlagala, da se Hrvaška uvrsti na rdeči seznam



Na področju Splita so opravili 166 testov, od tega jih je bilo 14 pozitivnih. Eden primer okužbe je uvožen in sicer iz Slovenije. Kar 12 od teh na novo odkritih primerov se je okužilo na poroki pred nekaj dnevi. Na poroki je bilo 150 svatov, portal 24sata pa poroča, da so med okuženimi nevesta, sedem svatov, štirje glasbeniki, fotograf, po poroki pa še dva kontakta enega od glasbenikov. Pristojni so sporočili, da pričakujejo še nove okužbe pri ljudeh, ki so bili na omenjeni poroki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije