Harry Potter spet na dražbi

Miniaturna knjižica bo morda iztržila 150 tisočakov. Rowlingova jo je ustvarila leta 2004.
Fotografija: Prvič je zaslužila deset tisočakov, zdaj jih bo mnogo več. FOTO: Just Collecting
Odpri galerijo
Prvič je zaslužila deset tisočakov, zdaj jih bo mnogo več. FOTO: Just Collecting

Harry Potter gre še več kot dve desetletji od izida prve knjige za med: na dražbi bo na prodaj tudi knjižica, ki jo je avtorica spisala leta 2004, in čeprav je v igri le skromnih 31 strani, bi lahko izdelek iztržil tudi 150.000 evrov.


Znamenita pisateljica in ena najpremožnejših Britank J. K. Rowling je v knjižico na roko vpisala nekaj odlomkov iz pisma dobrodošlice mlademu čarodeju ob sprejemu na Bradavičarko ter seznam šolskih potrebščin na nenavadni šoli, v knjižici so tudi številne skice s podobami, ki so oboževalcem slovite franšize zelo dobro znane. Pri dražbeni hiši Just Collecting iz angleškega Jerseyja ocenjujejo, da so vsi literarni izdelki, povezani z znamenitim Potterjem, vedno zelo iskano blago med zbiratelji, na spletni dražbi bo miniaturno delo tako nedvomno med najbolj želenimi predmeti. Knjižica je šla prvič v last zasebnega zbiratelja v letu svojega nastanka, torej pred 16 leti, takrat je prav tako na dražbi, na kateri so zbirali denar za londonske brezdomce, iztržila deset tisočakov.

V četrtek, ko se bo končalo zbiranje spletnih ponudb pri avkcijski hiši, bodo nove lastnike dobili tudi številni drugi spominki iz sveta filma, zabave in političnega življenja, denimo cigara, ki je bila nekoč v lasti kubanskega vodje Fidela Castra, pa srednješolska fotografija seks ikone Marilyn Monroe, iz leta 1941. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije