V SAMOIZOLACIJI

Greta Thunberg okužena s koronavirusom

Prepričana je, da je zbolel tudi oče, saj je bilo z njim še hujše.
Fotografija: Greta pravi, da jo je dobro odnesla. FOTO: Lucas Jackson, Reuters
Odpri galerijo
Greta pravi, da jo je dobro odnesla. FOTO: Lucas Jackson, Reuters

Aktivistka Greta Thunberg (17) naj bi bila okužena z novim koronavirusom. Prepričana je, da je okužbo skupaj z očetom staknila, ko je potovala z vlakom po Evropi. Ko so se pri njej začeli razvijati simptomi, je ostala v samoizolaciji. Na poti je bila, preden se je virus tako razširil in preden so številne države po Evropi zaprle svoje meje.



»Minula dva tedna sem preživela v samoizolaciji. Ko sem se vrnila s potovanja po osrednji Evropi, sem se samoizolirala v stanovanju, stran od svoje družine. Pred 10 dnevi so se pojavili prvi simptomi, ki so se razvili tudi pri mojem očetu, ki je potoval z mano iz Bruslja. Bila sem utrujena, treslo me je, imela sem vneto grlo in začela sem kašljati. Podobni simptomi so se razvili tudi pri očetu, a je bilo z njim mnogo hujše. Poleg vsega naštetega je imel še vročino,« je zapisala na instagramu in dodala, da testiranje na Švedskem ni mogoče, če ne gre za hudo obliko.

Greta je zapisala še, da je zdaj mnogo boljše, a da je bil zadnji prehlad, ki ga je staknila, mnogo hujši od tega. Dodala je še, da večina najbrž sploh ne ve, da je okužena in da najverjetneje mislijo, da gre le za prehlad. Opozorila je še, da je odgovornost vseh, da se zaščitijo najbolj ogroženi in da ostanemo doma.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije